Ciutat

Operació antidroga dels Mossos a Sabadell contra un clan dedicat a la marihuana

Operació antidroga dels Mossos d’Esquadra a Sabadell. La policia catalana ha realitzat diverses intervencions contra un grup que es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana aquest dimecres. Segons ha pogut saber el D.S., s’han realitzat 14 escorcolls al llarg d’aquest divendres en arreu de la ciutat, almenys un d’ells en ple Centre. El grup es dedicava a fer calaix amb el negoci del narcotràfic en grans quantitats. Després, segons les sospites dels Mossos, blanquejava el diner negre a través de negocis amb aparença de legalitat.

Sabadell es considera –juntament amb Terrassa– l’epicentre de l’entramat criminal: s’han realitzat 12 entrades a la ciutat veïna, a les que cal sumar 5 més a Rubí. Els Mossos han trobat múltiples plantacions després d’inspeccionar locals.

Més enllà del Vallès, el clan també treballava des d’altres ciutats catalanes, com Berga (el Berguedà), Manresa (Bages) i El Vendrell (Baix Penedès). En total, els Mossos d’Esquadra han realitzat fins a 42 escorcolls i 25 detencions. La immensa majoria eren persones amb nacionalitat espanyola. Els detinguts, que han de passar a disposició judicial, es poden enfrontar a un delicte contra la salut pública i un de blanqueig de capitals.

Un any d’investigació

Els Mossos anaven al darrere d’aquest grup des de fa un any. La investigació ha anat a càrrec de l’Àrea Central de Blanqueig de Capitals. El dispositiu especial s’ha posat en marxa, de forma simultània, durant la matinada. A les 5.30h, s’han produït les 20 entrades, i l’operació s’ha allargat durant tot el matí.

Un dels punts calents sota la investigació dels Mossos d’Esquadra és una associació cannàbica situada a la Via Massagué, número 15 (Centre). Allà s’ha detingut almenys un home de mitjana edat, que ha sortit emmanillat. L’escorcoll al local s'ha allargat unes dues hores.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top