Oci i cultura

Nits de mal dormir per la primera calorada d'estiu

Ja fa una setmana que les temperatures pràcticament no baixen dels 20 graus als vespres, tot complicant el descans nocturn

L'aire és el gran aliat de les nits que estem passant / CEDIDA

I sense gaire temps per adonar-nos-en, hem passat de les atípiques pluges de juny a l’estiu de ple. No només durant el dia, també als vespres.

I és que la calorada ha portat les nits de mal dormir. Tècnicament, si la temperatura no baixa dels 20 graus es considera que la nit és càlida. I si no baixa dels 25 graus, llavors és tropical.

Doncs Sabadell ja es troba en la franja de les nits càlides la majoria de jornades. La mínima ha pujat aproximadament 4 graus des del final de les pluges. Durant la darrera setmana, la temperatura a la mitjanit s’ha situat quasi cada dia en franja càlida: 20,9ºC (dimecres), 19,8ºC (dijous), 20,3ºC (divendres), 20,1ºC (dissabte), 20ºC (diumenge), 22,1ºC (dilluns), i 20,6ºC (dimarts).

Evidentment, que la temperatura mínima no baixi dels 22,1ºC –com va passar dilluns–provoca una sensació d’ofec a les cases menys aclimatades. Per això, els ventiladors ja han fet la seva aparició a molts dormitoris i llars de la ciutat.

I no només les mínimes són prou elevades. Les altes ho són encara més. Ahir al migdia es va marcar la màxima de l’any, tot arribant als 33,1ºC, recollits a l’estació de Castellarnau. En general, cada migdia s’estan superant els 30ºC.

Publicitat
Club ciència

Avui es manté la xafogor

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), avui es manté la xafogor i es considera la primera calorada de l’estiu del 2020. Tant és així que les comarques entre Lleida i les Terres de l’Ebre han estat en senyal d’alarma groga.

A Sabadell i comarca s’esperen unes temperatures lleugerament menys caloroses que ahir, amb màxims que podrien arribar entre els 29ºC i els 31ºC. Però el termòmetre tornarà a repuntar diumenge i dilluns.

De fet, ja ha arribat el vent càlid i la sensació de xafogor. Aquestes altes temperatures, però, encara no equipararan l’onada de calor de l’estiu del 2019. Així doncs, les cues han brollat a l’entrada de gelateries i orxateries, mentre que d’altres s’escampen per la comarca a la recerca de rius i gorgs on fer una capbussada de mitja tarda.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top