Ciutat

El ple demana que els CAP recuperin l'activitat ordinària

El ple de Sabadell ha aprovat aquest dimarts una moció dels grups municipals del PSC i de Ciutadans en què es demanava el retorn a l'activitat ordinària als Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat. De la mateixa manera, demanen el seu reforç amb professionals sanitaris.

La mesura posa de manifest l'impacte de les retallades en l'àmbit de la sanitat pública, sobretot després de l'impacte de la Covid-19. En aquest sentit, apunten directament a les retallades impulsades des de la Generalitat, que han aportat, apunten, la "pèrdua de qualitat del servei".

Per aquest motiu, el ple insta el govern català i el Departament de Salut a calendaritzar la reobertura de l'activitat ordinària als CAPs, així com els consultoris de la ciutat. També que les baixes de professionals estiguin cobertes des del moment en què es comuniquin.

Publicitat

De la mateixa manera, reclamen que es redueixin les llistes d'espera i aplicar les millores que calgui per renovar el material dels centres, i a presentar un reforç amb una inversió de 171.185 euros des del pla d'estiu de 7,7 milions d'euros anunciats per a l'atenció primària.

Finalment, també reclamen que es reobri l'activitat al dispensari del Poble Nou, tancat durant l'estiu.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top