EL PERSONATGE

Glòria Pedrós: la cara visible de 23 estius al casal del Club Falcons

Glòria Pedrós, del Club Falcons / VICTÒRIA ROVIRA

El lleure infantil ha estat aquest estiu més necessari que mai, després d’un confinament que ha tallat les ales als més petits de casa. Ho sap molt bé Glòria Pedrós, responsable d’infància i joventut del Club Falcons, i que des de fa 23 anys s’encarrega de coordinar el casal  d’estiu de l’entitat.

Nascuda a Lleida el 1970, de molt petita la seva família la seva família es va mudar a Sabadell. El seu vincle amb el sector del lleure va iniciar amb una col·laboració amb les associacions de veïns dels barris de Nostra Llar i de Sol i Padrís, fent activitats per a nens i nenes de cara al Nadal. “D’això fa uns 24 anys. Va ser llavors quan em van dir que a Falcons buscaven una persona, vaig anar-hi i el president de l’època em va plantejar de fer els esplais de divendres i dissabtes, i més endavant el casal de Nadal”, explica Pedrós.

La cosa va començar a rutllar, amb molts tallers centrats en pintura o pessebrisme, però també de Carnestoltes i teatre: “Vam acabar fent una obra de final de curs”, recorda. Amb el temps es va anar fent un equip de persones que van fer gran la família de Falcons, monitors de llavors que encara a dia d’avui estan vinculats amb els casals i les activitats adreçades als menuts: “Hi ha monitors que des de fa 17 anys treballen amb mi”, apunta.

Publicitat

La masia del Club Falcons / VICTÒRIA ROVIRA

Els canvis de normatives han fet que amb els anys el model de casals hagi anat variant, i si abans tots els infants anaven plegats a fer les excursions, ara es divideixen en grups d’edats: “Ens adaptem a normatives a mesura que es van implantant amb el pas dels anys, però també suposa un valor afegit perquè les activitats canvien quan van creixent”, explica Pedrós.

Aquest any, però, s’ha fet un esforç més per fer front a la situació sanitària; on els monitors han hagut d’assumir rols de caps de colla, en haver-se d’establir grups de nens reduïts. “Això ha fet que hagin estat encara més responsables del material de què disposen, que s’ha de desinfectar cada cop que s’utilitza”, detalla, “i s’ha trepitjat la masia de Falcons el menys possible”.

Amb tot, aquest estiu ha estat una prova de foc per al sector. També per a Pedrós, qui destaca la voluntat de servei: “Hi ha una part important de vocació, i això és el que ens ha salvat perquè el lleure d’estiu d’esplais i casals hagi tirat endavant un estiu més”, conclou.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top