El teu defensor

El teu defensor: “Tenim voreres massa estretes”

El carrer Capmany, amb la vorera curta / D.S.

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

Mercè Moratones, veïna del Centre, denuncia la problemes d’espai per al pas de vianants al carrer Capmany.

“TENIM VORERES MASSA ESTRETES”

Hi ha carrers on caminar-hi es pot convertir en pràcticament una gimcana, ja sigui perquè ens hi podem trobar elements urbanístics, un ferm en mal estat, invasió d’espai per part de vehicles o fins i tot perquè la vorera deixa d’existir com a tal. Una mica de tot és el que passa al carrer Capmany, al centre de Sabadell, on els veïns denuncien que des de fa anys i panys les voreres no compleixen amb la funció, que és, ras i curt, facilitar que els vianants puguin caminar-hi sense que això suposi un perill per a la seva integritat.

“Des del supermercat que hi ha a la cantonada amb el carrer de Les Valls fins al carrer Pare Sallarès les voreres són massa estretes”, lamenta Mercè Moratones, veïna del mateix carrer. Just en aquest punt hi ha un aparcament de motocicletes, això sí, a la mateixa calçada, sense que hagués de suposar, a priori, una complicació per als vianants. “Quan les motos aparquen a la zona, molts dels mototistes hi deixen el casc enganxat, de manera que aquest queda dintre de l’espai de la vorera i encara complica més el pas”, afegeix la veïna, que apunta a la falta d’empatia per part dels conductors d’aquests vehicles a l’hora d’estacionar-los.

A aquest fet s’hi suma que la vorera no es troba en les millors condicions. “Les rajoles estan trencades i és difícil passar-hi amb cotxets o carros de la compra”, afegeix la veïna, un fet al qual s’hi suma el perill d’ensopegar i caure a terra. Tot plegat, però, no és nou: “Fa 50 anys que hi tenim problemes d’aquest tipus, i mai s’ha acabat d’arreglar”, denuncia la veïna del carrer, on precisament és previst que hi hagi obres per aixecar un edifici en aquell mateix tram.

EL D.S. HA PREGUNTAT PER LES MILLORES A LA ZONA

El D.S. ha contactat amb l’Ajuntament de Sabadell, que ha assegurat que els tècnics municipals treballaran a la zona. D’entrada, l’objectiu principal serà reparar els panots que hi ha malmesos, de manera que caminar-hi per la zona no suposarà un risc de caiguda.

Pel que fa a les motocicletes estacionades a la calçada, s’obre la porta a estudiar si l’emplaçament és l’idoni, tenint en compte la situació del carrer i l’estretor de la part destinada als vianants.

Comentaris
To Top