Ciutat

La protectora d'animals, al límit: l'entrada de 172 gats desborda les instal·lacions

Des del mes de maig, el refugi ja ha acollit 282 animals

Un gat de la lliga protectora d'animals de Sabadell / Victòria Rovira

La lliga protectora d'animals de Sabadell està desbordada. Malgrat que el número d'entrades a la gossera es va desplomar durant el mes d'abril a causa del confinament, l'abandonament s'ha tornat a disparar. Des del mes de maig, la gossera ja ha acollit 282 animals (95 al maig, 86 al juny i 101 al juliol). I 235 gats i 235 gossos des de l'inici de 2020.

Segons informa la protectora, les entrades de gossos aquest 2020 es mantenen al mateix nivell que a l'estiu de 2019. L'increment, però, s'ha evidenciat en l'acollida de gats, que s'ha incrementat un 7%. Des de maig, la gossera ha rebut 172 gats, 136 dels quals son cadells (el 79% del total). "Les nostres instal·lacions de gats estan col·lapsades, els cadells necessiten estar en quarentena i rebre unes cures especials i la nostra capacitat no és infinita", indica Claudia Matheja, responsable del Refugi d’Animals.

La responsable afirma que alguns gats estan a cases d'acollida, però si entran amb la mare o ja poden alimentar-se sols, es crien al refugi fins els dos mesos, quan ja es poden adoptar. "Aleshores, hi ha gàbies ocupades durant dos mesos fins poder acollir nous gatets, hi ha massa saturació", apunta Matheja. Però l'entrada de gats adults també està reportant compicacions al refugi: "Molts adults han arribat amb ferides, fractures i problemes de salut, això implica una recuperació costosa, amb medicaments i cirugies necessàries", lamenta.

Publicitat

El mateix nombre d'adopcions

Malgrat que les arribades d'animals al refugi es manté intacta al 2019, les adopcions també han crescut respecte l'any passat. Durant els últims 3 mesos la protectora ha donat en adopció 216 animals. I 398 en el que va de 2020. Així, durant el període estival, les sortides –és a dir, les adopcions– han representat un 85% de les entrades a la protectora. O dit d'una altra manera: 8 de cada 10 animals que han entrat a la protectora han estat adoptats. L'any passat, però, les sortides representaven un 75% respecte a les entrades, deu punts percentuals per sota.

Les adopcions, però, continuen sent desiguals: mentre els cadells de gos o gat tenen més fàcil trobar família, els animals adults, els gossos de raça catalogada com potencialment perillosa o els gossos amb problemes de comportament ho tenen realment cru. Però "ells també mereixen una família".

Els gossos de raça potencialment perillosa ocupen gran part de les gàbies del refugi / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top