Ciutat

La jutgessa avala el tercer grau de Jordi Cuixart i tomba el recurs de la Fiscalia

Jordi Cuixart arribant a la seva empresa / VICTÒRIA ROVIRA

La jutgessa de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha desestimat el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau per a Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. La resolució indica que els set condemnats pel Tribunal Suprem per l’1-O hauran de seguir a la presó perquè argumenta que la suspensió del tercer grau s’ha de mantenir fins que el Tribunal Suprem resolgui de manera definitiva els recursos d’apel·lació presentats. “No trobem elements objectius que ens portin a un pronòstic negatiu de l’ús del permís de sortida”, indiquen cadascuna de les set resolucions.

Continuen en segon grau

Arran d’aquesta decisió, els set independentistes presos a Lledoners hauran de continuar tancats a les seves respectives cel·les durant 22 hores al dia tal com marca el protocol per prevenir els contagis del coronavirus. Amb el tercer grau revocat, tots ells van tornar a disposar del segon grau del règim penitenciari i tampoc disposen de l’article 100.2, de manera que no poden sortir a treballar ni anar a dormir a casa entre setmana. Així, durant aquest temps tampoc podran sortir del centre penitenciari a l’espera que el Tribunal Suprem es pronunciï. La situació condueix de nou la política catalana cap al pols amb l’Estat, ja que s’acosta un final d’estiu i una tardor que es preveu d’alt voltatge amb la resolució sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i la prèvia o posterior convocatòria electoral a Catalunya.

Per la seva banda, la sabadellenca Carme Forcadell manté el tercer grau, ja que depèn d’un jutjat diferent.

Comentaris
To Top