Ciutat

L’acord per unificar els pàrquings del Centre, a finals d’any

Aparcament de la plaça Doctor Robert / LLUÍS FRANCO

L’eix central de Sabadell tindrà un únic aparcament de referència en qüestió de mesos. El Govern preveu arribar a un acord per unificar els pàrquings de la plaça del Doctor Robert i del passeig de Manresa a finals del 2020, segons han confirmat al D.S. fonts municipals.

Les negociacions entre l’Ajuntament i diversos agents implicats han de servir per donar sortida a l’aparcament situat a sobre de l’estació d’FGC de Plaça Major, avui una caixa de formigó. L’estructura consta de dues plantes soterrades sense cap funció.

El principal escull –en l’àmbit polític, però també tècnic i jurídic– és l’aparcament existent a sota de la plaça de Doctor Robert, gestionat per Saba Aparcamientos SA. L’empresa n’ostenta la concessió des del 1988 i el contracte és vigent fins al 2029. Des del 2009, quan van iniciar-se les obres de la nova estació i es va tancar l’accés del passeig de la Plaça Major, la concessionària ha registrat pèrdues en l’explotació de l’aparcament.

Publicitat

En aquest sentit, un pàrquing unificat –amb més places disponibles i accessos al carrer– també pot beneficiar l’empresa concessionària i això promou l’entesa publicoprivada. Reordenar el Centre, el proper pas El pacte amb la concessionària serà el desllorigador necessari per culminar les obres del pàrquing, una actuació que l’Ajuntament es compromet a realitzar tot i l’impacte de la Covid-19 a les arques municipals. “La construcció de l’aparcament es farà, com la transformació del passeig de la Plaça Major”, afirma la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina.

Segons el Govern, i si es compleix el calendari, les obres es podrien culminar aquest mandat. Un cop obert al públic, el nou aparcament servirà per reordenar la mobilitat del Centre, generar més zones exclusives per a vianants i implantar una zona de baixes emissions (ZBE) a Sabadell. El pàrquing comptarà amb preus “competitius” i tindrà una funció dissuasiva: “A Sabadell ve molta gent de la comarca a fer gestions i compres. La idea és que aparquin al pàrquing i des d’aquí es desplacin de forma sostenible”, apunta Molina.

La intenció del Govern és reorientar la mobilitat del Centre i després exportar les restriccions a altres punts de la ciutat. En tot cas, i més enllà del concepte del Govern, l’Ajuntament demana un acord de tots els agents sabadellencs i coordinar les polítiques ambientals amb altres ciutats metropolitanes. “La ZBE Barcelona es va aprovar sense tenir en compte ningú. Abans hem de parlar amb altres municipis, com Terrassa, perquè l’aire no té barreres”, afirma Molina, contraposant Sabadell i la capital catalana.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top