CERDANYOLA

Un professor de la UAB es nega a complir les mesures sanitàries a classe

L'Eix central de l'Autònoma / X.O

Un professor de la Facultat de Ciències de l'Educació s'ha negat a complir les mesures sanitàries establertes per les autoritats sanitàries, segons han informat des del consell escolar de la facultat i han confirmat fonts de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), coincidint amb l'inici de curs. Segons afirmen diversos alumnes a aquest diari, el professor els hauria fet arribar "propaganda negacionista" a través del correu institucional.

D'altra banda, el consell d'estudiants de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB denuncia "pressions" del docent a l'alumnat que segueix les mesures Covid-19. En paraules dels mateixos estudiants, el professor no fa ús de mascareta ni gel hidroalcohòlic a les classes i "amenaça" amb no avaluar a qui compleixi el protocol. La portaveu del consell d'estudiants assegura que "ens vol fer signar un document de responsabilitat per utilitzar la mascareta". De la mateixa manera, i sempre segons el consell d'estudiants, tampoc no respectaria els grups bombolla establerts a la universitat.

"Molts de nosaltres fem pràctiques a escoles d'infantil o primària i volem respectar les mesures, estem en contacte amb desenes d'infants", explica la portaveu del consell d'estudiants, que troba "intolerable" aquest comportament.

Publicitat

S'anul·la la classe

En aquest sentit, segons confirmen diversos alumnes, aquest matí s'han suspès les classes que tenia programades. Gestió acadèmica no hauria permès l'entrada del professor a l'aula després que es negués a posar-se mascareta al·legant que es tracta "d'un experiment social massiu".

La universitat ha confirmat que el professor no està seguint les normes de seguretat del pla de contingència de la UAB. Les mateixes fonts confirmen que en el moment en què el Deganat de la Facultat de Ciències de l'Educació en va tenir coneixement, es va posar en contacte amb el Rectorat. De la mateixa manera, els serveis jurídics de la UAB han estudiat i proposat les mesures que cal emprendre i ja s'hauria iniciat el procés de notificació. "En cap cas es permetrà que ningú que no porti mascareta o vulneri de cap altra manera les normes de seguretat participi en l'activitat de la universitat", defensa el centre universitari.

A  banda, alguns professors de la UAB han iniciat una campanya a Twitter per condemnar les actituds del professor.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top