Vallès

Un estudi analitzarà la mobilitat elèctrica al Vallès

Un cotxe elèctric, carregant a l'Eix Macià / LLUÍS FRANCO

El Consell Comarcal del Vallès Occidental s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat fent difusió de consells per a la ciutadania i amb l’inici d’un Estudi estratègic de mobilitat elèctrica a la comarca. Aquest s’elabora amb el suport de la Diputació de Barcelona i serà incorporat com una mesura més del Pla de Qualitat de l’Aire, que s’està elaborant actualment.

L’estudi té com a objectiu la definició diferents propostes d’actuació per tal d’impulsar la mobilitat elèctrica a la comarca. Cada mesura que es definirà tindrà el seu àmbit d’actuació, la implementació del conjunt de les mesures suma facilitats a la utilització del vehicle elèctric.

Així, analitzarà diferents eixos: vehicle elèctric, infraestructura de recàrrega, promoció econòmica, eines d’incentivació i difusió i altres projectes associats.  Aquest estudi podrà ser una guia per a tots els municipis de la comarca que vulguin impulsar actuacions en matèria de mobilitat elèctrica, propiciant una actuació conjunta en aquesta matèria, ja que definirà estratègies d’actuació.

“Amb la pandèmia  de la Covid-19 hem vist com es produïen canvis també en la mobilitat, la reducció de la mobilitat durant el període de confinament ha suposat un impacte positiu en la millora de la qualitat de l’aire”, assenyala el conseller de Territori, Carles Rodríguez.

Així, la caiguda dràstica de la mobilitat durant la primera fase del confinament va portar a una reducció generalitzada del trànsit, principal font d’emissió de contaminants a l’atmosfera. “Els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental es van reduir de mitjana a més de la meitat, en un 57%, entre el 14 de març i el 26 d’abril, ara que disposem de dades és el moment d’emprendre accions decidides”, conclou.

Publicitat
Comentaris
To Top