Ciutat

Cinc nous autobusos híbrids per a la flota de TUS

/ CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell ha adquirit cinc nous autobusos híbrids que s’incorporen a la flota municipal que opera Transports Urbans Sabadell (TUS). Els cinc nous vehicles, que començaran a voltar la ciutat a partir d'aquesta mateixa setmana, són fruit d'un projecte aprovat el juny del 2018, amb l'antic govern al capdavant. Si bé ara la ciutat compta amb 23 vehicles de baixes emissions, l'octubre s'espera ampliar aquesta ràtio amb 5 vehicles més de baixes emissions. En total, a finals del 2020 la flota municipal estarà formada per 28 vehicles de baixes emissions, un 45% del total.

El tinent d'alcaldessa Jesús Rodríguez; la regidora de Transició Energètica, Mar Molina; el president de TUS, Paco López; i el gerent de TUS, Xavier Cañadas, han presentat avui en roda de premsa els nous vehicles. Segons han detallat, els nous autobusos aconseguiran reduccions d’emissions respecte dels vehicles que substitueixen i cada vehicle ha tingut un cost de 300.000 euros.

Publicitat

En un any s’emetran 85 tones menys de CO2, una reducció del 23%; 4,5 tones menys de CO, amb una baixada del 96,7%; 7,6 tones de NOx, el que implica un descens del 85%; i 1,9 tones de PM, que reduiran un 99,4% aquestes emissions. Aquesta substitució coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que pretén fomentar l'ús del transport públic i els desplaçaments a peu, amb bicicleta i amb vehicle elèctric.

L'interior d'un dels nous vehicles híbrids de la TUS / CEDIDA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top