EDITORIAL

Evitar el que és evitable

La situació als centres d’atenció primària (CAP) comença a ser preocupant. Els hospitals ja es van endur la pitjor part durant la primera onada de l’epidèmia, i ara ha tocat al pilar més bàsic del sistema públic de salut. Els CAPs s’encarreguen de fer el seguiment de l’epidèmia, i han hagut de mantenir la seva activitat ordinària. Això s’ha traduït en dos problemes: falten professionals i també espai físic, segons denuncien professionals i els mateixos pacients. També ho reconeix la directora de CatSalut al Vallès Occidental Est, Núria Serra, que explica que caldrà prendre noves mesures per preservar l’assistència sanitària.

El Departament de Salut estudia l’ampliació de tres centres d’atenció primària, segons ha pogut saber aquest diari. És aviat per saber si aquesta actuació aconseguirà eliminar les cues que es generen davant dels CAPs, però estem convençuts que només amb més recursos tècnics i més personal qualificat s’aconseguirà superar el nou embat de la Covid-19. L’administració i els seus responsables han de deixar el sistema públic de salut a l’altura de les circumstàncies. Cal evitar la improvisació del març i l’abril, que va portar milers de professionals de la salut al límit.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top