Publicitat
Ciutat

Insten a recuperar el pols al carrer en el tercer aniversari del referèndum de l’1-O

Concentració a Sant Roc, recordant els col·legis electorals l'1-O / VICTÒRIA ROVIRA

Al voltant d’un centenar de persones s’han concentrat aquest 1 d’octubre a la plaça de Sant Roc en motiu del tercer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En els parlaments, diferents veïns han reclamat a la ciutadania tornar a implicar-se als carrers per forçar els partits a tirar endavant la independència de Catalunya.

“No és qüestió de parlar, és qüestió d’actuar”, ha reivindicat un home en el que s’ha convertit en una assemblea improvisada. “Fem alguna cosa!”, també s’ha sentit repetidament. Des dels CDR s’ha animat a recuperar les trobades a les places com es feia per organitzar l’1-O, però ara per recuperar el pols.

Manifestació per les seus independentistes

Abans d’arribar davant l’Ajuntament s’ha fet una manifestació que ha passat per les seus de la CUP, ERC i el PDECat, als que reclamen determinació. A l’acte no hi han participat, almenys, els representants de primera línia de la política local.

El punt de trobada de la marxa ha estat al Mur de la Llibertat, amb la primera parada a escassos metres, al casal independentista Can Capablanca, on habitualment es reuneix l’esquerra vinculada a la CUP. Els manifestants hi han enganxat cartells reclamant ‘Unitat d’estratègia’ i que s’implementi el mandat de l’1-O.

Un dels participants, Arnau Soto, de 25 anys, recorda com l’1 d’octubre del 2017 es va llevar a les 5.30 h per anar a votar acompanyant la seva àvia, a Barberà, on està empadronat. “Recordo el neguit perquè no sabia què passaria i mai havia vist l’àvia tan emocionada”, explicava en plena marxa. Malgrat tot, vist en perspectiva, creu que “no es va saber aprofitar el moment que teníem”.

Una dona enganxa un cartell a Can Capablanca / D.S.

Des de Can Capablanca, la trentena de persones que han iniciat el recorregut s’han desplaçat en manifestació per la carretera de Barcelona fins a la Gran Via, concretament al carrer de Latorre, 132, on hi ha la seu d’ERC. En aquest cas el local estava tancat i hi han enganxat els mateixos cartells a la persiana.

Posteriorment s’han desplaçat fins a la Rambla, on s’hi han sumat algunes persones més. Des d’allà a un local del carrer de la Creueta, 15, que havia estat seu del PDECat, on s’ha repetit la mateixa acció.

També ha participat en la protesta Ramou Jou, de 58 anys, que quan recorda l’efemèride se li posa la pell de gallina, ja que “va ser més emocionant que una altra cosa”. En el seu cas, va participar en la jornada a l’escola Mas Boadella de Can Llong. Ell qualifica l’1-O de “momentum” i creu que n’hi tornarà a haver un altre, aquest cop definitiu, perquè “Espanya està a les últimes, el règim del 78 es troba en una descomposició total”.

Forcadell torna a Sant Roc

L’expresidenta del Parlament i sabadellenca Carme Forcadell ha participat aquest dijous a la protesta diària de les 12 h a la plaça de Sant Roc organitzada pel col·lectiu Gent de la Plaça. Forcadell, que també va ser regidora d’ERC a Sabadell, compleix condemna d’11 anys i mig de presó per sedició al centre penitenciari de dones de Barcelona. Actualment es troba en situació de tercer grau o semillibertat, que és el que li ha permès ser avui a Sabadell.

A la dreta, Carme Forcadell aquest dijous, al costat d’Isabel Casals, germana de Muriel Casals / CEDIDA

També coincidint amb l’1 d’octubre, aquest matí ha aparegut un cartell a l’escola Nostra Llar que bateja el seu carrer com el de l’U d’octubre, en comptes de Calderón. En aquest centre educatiu la Policia Nacional hi va entrar esbotzant les portes buscant les urnes i les paperetes del referèndum. També és on havia de votar Carme Forcadell, que finalment va votar al Joanot Alisanda després d’intentar-ho també a l’Escola Industrial, plena a vessar.

El cartell a l’escola Nostra Llar / D.S.

Publicitat
Comentaris
To Top