Vallès

Apareixen caps de porc a la porta d’una casa ocupada de Matadepera

Diversos caps de porc van aparèixer la nit de divendres davant la porta d’un domicili ocupat de Matadepera. Segons han denunciat diversos veïns i partits polítics, hi podria haver motius racistes en l’atac, ja que a la casa hi viu, des de fa unes setmanes, una família musulmana.

L’Ajuntament de Matadepera s’ha pronunciat sobre els fets, aquest mateix diumenge. Ha condemnat l’atac i ha convocat una junta de portaveus, dimarts vinent, per analitzar-los.

El cas ha agafat volada a Twitter després d’una piulada -acompanyada d’un vídeo on apareixen els caps de porc a la porta- de Xavi Buxeda, un dels portaveus de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra. Buxeda denuncia que, des que la família va arribar “de seguida es va veure increpada” i matisa que la casa ocupada és propietat d’un banc.

La CUP, a banda de condemnar els fets i solidaritzar-se amb els afectats, ha demanat “respondre com a poble” i ha qualificat l’acció “d’atac islamòfob”.

La portaveu municipal d’ERC, Anna Piñol, també ha assenyalat que l’atac es deu al fet que la família que viu a la casa és musulmana i ha expressat que “la intolerància no pot portar res de bo”.

Comentaris
To Top