Ciutat

Un centenar de persones es manifesta contra l'assassinat de Yolanda Zamorano

Un centenar  de persones s'ha concentrat avui a les portes de l’Ajuntament en rebuig al feminicidi i per donar escalf  a la  família de la Yolanda Zamorano Álvarez,  . Entre  crits de “no són mortes, són asassinades”, han condemnat l’assassinat masclista. El manifest, elaborat per la Taula de Gèneres, Feminismes i LGTBI,  reclamava “mecanismes per detectar les violències per actuar amb prevenció”.

L'Ajuntament de Sabadell també ha convocat aquest matí un minut de silenci. La dona hauria mort presumptament a mans de la seva parella el passat 2 d'agost. Segons ha pogut saber aquest diari, els Mossos d'Esquadra han conclòs que la mort de la dona no va ser voluntària, com havia fet veure la parella. L'home li hauria treure la vida i hauria fingit un suïcidi.

Portaveus de tots els grups municipals s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament per condemnar el feminicidi i ha rebutjat qualsevol forma de violència masclista. Com a mostra de dol, les banderes de l’Ajuntament ondejaran a mig pal. La tinenta d'alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Marta Morell, ha presidit el minut de silenci: "El passat divendres, l'autòpsia va confirmar que es tractava d'un feminicidi", ha expressat.

Des de l'Àrea de Feminisme, s'ha posat el servei del SIAD a disposició de la família i els ofereix suport psicològic infantil per les filles de la víctima i també pels familiars adults. L'Ajuntament ofereix ajuda a través del SIAD, on es fa una feina d'atenció i prevenció a dones que pateixen, han patit o poden patir violència masclista. Així, la tinenta d'alcaldessa ha demanat que  qualsevol persona que pateixi o pugui patir violència masclista contacti amb l'Ajuntament: "Estem al seu costat". Ara, "són més necessàries que mai totes les polítiques de sensibilització sobre la violència masclista", destaca Morell, que assumeix que queda "molt camí" a fer.

/ D.S.

Més suports

L’Ajuntament ha volgut expressar el seu condol a la família i els amics de la víctima. "El consistori vol reiterar el seu compromís amb la lluita per la igualtat de drets i per aconseguir una societat igualitària i sense discriminació i enviar un missatge d'escalf a la família", ha expressat Morell. Avui a les 19 h també es farà una concentració silenciosa d'entitats a la plaça de Sant Roc en memòria de la víctima, un acte al qual s'hi adhereix l'Ajuntament. I en el proper ple municipal, es farà la lectura d'un manifest institucional.

Aquest diari manté la privacitat i la intimitat de les víctimes de violència de gènere. Per voluntat expressa de la família, el nom de la Yolanda apareix en el cos d'aquesta notícia.

_

TRUCA AL 016, DEMANA AJUDA

Si ets víctima de violències masclistes, truca i demana ajuda, o contacta amb el servei específic de l'Ajuntament (SIAD) o la policia.

Un sabadellenc, detingut per matar la seva dona fingint un suïcidi

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top