Ciutat

Tots Sants: el cementiri manté l’obertura aquest cap de setmana

El cementiri municipal manté l’obertura aquest cap de setmana, festivitat de Tots Sants. Les noves mesures derivades de la pandèmia, que entre altres marquen un toc de queda de 22 h a 6 h, no eviten que a hores d’ara l’equipament pugui obrir portes aquest cap de setmana. No obstant això, es recomana avançar la visita abans de diumenge per evitar aglomeracions.

El dispositiu especial comptarà aquest any amb mesures de prevenció de contagi davant la situació de pandèmia. El cap de setmana passat ja es va reforçar el servei d’autobusos per facilitar a la ciutadania l’accés al cementiri i poder avançar així les visites, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions el dia 1.

Davant la situació de risc, l’Ajuntament recomana avançar els desplaçaments a l’equipament funerari per afavorir el manteniment de les distàncies de seguretat i evitar que per Tots Sants es produeixin aglomeracions que podrien comportar restriccions en l’accés.

El reforç de les línies d’autobús continuarà i no només el dia 1 de novembre, sinó també el 31 d’octubre. El dia 31 la Línia L4, en el tram de plaça del Vallès fins al Poblenou, tindrà una freqüència de pas de 15 minuts, entre les 8.30 h i les 18.30 h. El dia 1, els autobusos de la línia F4 passaran cada 10 minuts de 8.30 a 14.30 h i cada 15 minuts entre les 14.30 h i les 18.30 h. En la resta de trams i franges horàries es manté el servei habitual de 30 minuts.

L’accés al cementiri s’haurà de fer amb la mascareta obligatòria ben col·locada, mantenint la distància mínima de seguretat i extremant la neteja de mans. El dia 1 hi haurà personal controlador degudament identificat a les portes del recinte.

Es comptarà amb dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos. A més, s’incrementarà la neteja de les zones comunes del cementiri i hi haurà una desinfecció constant dels banys públics. A l’entrada principal hi haurà un punt informatiu i d’atenció al visitant instal·lat per l’empresa concessionària de la gestió del cementiri.

Aquest any, amb motiu de la pandèmia, no es portaran a terme les activitats que habitualment es programaven al cementiri per Tots Sants. Així, no es farà la tradicional cerimònia en record de difunts a la Capella del Cementiri Vell, ni tampoc el concert que es celebrava a la plaça del Cementiri Nou.

Comentaris
To Top