Publicitat
Ciutat

La Crida demana que es reforci l'assistència primària

La Crida per Sabadell presentarà una moció en el ple del mes de novembre per demanar que es reforcin els centres d'atenció primària (CAP) de la ciutat. Es tracta d'una reivindicació que presenten de la mà de la Marea Blanca i la Marea Pensionista.

Segons destaca la formació, cal posar el focus en un "pla de xoc social, integral i profund", en què també cal posar èmfasi en la necessitat de reforçar l'assistència primària. "Cal que els centres d'atenció primària obrin de nou les seves portes, que es pugui fer un seguiment dels seus usuaris", assenyala la portaveu, Nani Valero.

Per això, plantegen l'obertura dels serveis que ara estan tancats, que s'estableixin circuits segurs, que es recuperin les visites assistencials, i que es deixin per a consultes telemàtiques únicament els casos que es puguin resoldre a través de contacte a distància. "Demanem també incorporar el nombre de personal mèdic que es va perdre en les retallades dels anys 2010 a 2014", assenyala la regidora. Una altra de les reivindicacions passa perquè acabin les obres per construir el CAP Can Llong.

Defensa de la llengua catalana

En un altre sentit, la formació també té previst presentar a la Junta de Portaveus una moció per reconèixer i declarar la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents. Per això, plantejaran rebutjar qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans de les comunitats autònomes on aquesta llengua és oficial de poder viure amb normalitat i amb garanties aquesta unitat lingüística.

Per últim, preveu instar el govern espanyol a reconèixer públicament i oficial la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, ens i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució pública o empresa privada de l’Estat espanyol "fomenti el secessionisme lingüístic català en la seva activitat".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top