Publicitat
MONTCADA

L'Ajuntament de Montcada denuncia la gestió de Salut en l'error de detecció de positius a l'institut La Ferreria

L'Ajuntament de Montcada i Reixac denuncia a través d'un comunicat els errors que el Departament de Salut ha fet en la gestió del cribratge massiu a l'institut La Ferreria. De les 1.083 proves PCR que es van dur a terme, menys del 2% van resultar ser casos positius, però una errada en una de les màquines va alterar la xifra fins a situar els casos al 16%, el que va suposar el confinament de 400 alumnes del centre.

Aquesta incidència sobre l'existència de falsos positius va ser detectada el divendres dia 23, i tot i que l'endemà estava previst que es notifiquessin quins eren els casos reals de Covid-19 a l'institut perquè es pogués organitzar la tornada a les aules, avui dia el centre encara no disposa de la informació. Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa, Laura Campos, ha criticat durament el paper de Salut en els últims dies i considera que la seva actuació ha estat "un despropòsit sense pal·liatius", segons detalla el comunicat de premsa.

Per això, l'alcaldessa exigeix ​​al Departament de Salut que doni explicacions i que demani disculpes públiques pel greuge que ha suposat tant per a moltes famílies del municipi com per a l'institut. "Tota aquesta descoordinació ha estat un autèntic malson, no hi ha cap justificació possible, estem davant d'una gestió nefasta i no es pot tolerar que pràcticament una setmana després de saber que hi ha hagut falsos positius seguim amb 400 alumnes confinats a l'espera d'un aclariment que no arriba", detalla Campos.

"Aquest aclariment és indispensable per saber quins grups bombolla segueixen afectats i quins no i així poder reorganitzar el retorn dels alumnes a les classes presencials", afegeix l'alcaldessa. "Som conscients que els errors poden passar, però quan es fan cribratges massius, Salut hauria de poder garantir els resultats de forma ràpida i coordinada i en el nostre cas no ha estat així", apunta.

L'alcaldessa també ha explicat que han estat demanant la correcció de la informació des que el consistori va tenir coneixement, el divendres passat, de l'error en el cribratge realitzat al centre educatiu. Aquest error havia alterat a l'alça les xifres sobre la incidència de la Covid-19 en el municipi que recull la web del Departament de Salut, mentre que, finalment, aquest dimecres la web ha corregit la informació.

D'aquesta manera, actualment el risc de rebrot a Montcada i Reixac se situa en 775 i la taxa RT a 1,33, per sota de la mitjana a Catalunya i a la comarca de Vallès Occidental, segons es detalla a la web. Un cop s'ha fet efectiva la correcció de la informació, l'Ajuntament ha decidit reprendre l'actualització diària de les dades a través de les xarxes socials, que s'havia paralitzat provisionalment a l'espera de tenir la informació correcta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top