MONTCADA

Més de 150 falsos positius per una incidència en el cribratge d’un institut de Montcada

Institut La Ferreria / Twitter

Cap de setmana d’enrenou i confusió per a més d’un centenar de famílies de l’institut La Ferreria, de Montcada i Reixac. Dilluns passat es va realitzar un cribratge massiu al centre educatiu, on es van dur a terme 1.083 proves PCR entre l’alumnat i l’equip docent i administratiu. Un error en el procés d’anàlisi de les mostres, però, va provocar que es detectessin al voltant d’un 16% de resultats positius; és a dir, en un primer moment es va informar que hi havia més de 170 contagis. En conseqüència, es van haver de confinar uns 400 alumnes d’una vintena de grups diferents.

El Departament de Salut, però, ha informat l’Ajuntament que, després de tornar a analitzar un 90% de les mostres, només hi ha un 2% de resultats positius -una vintena de persones-, una dada similar a la d’altres cribratges poblacionals. Encara falten un centenar de proves PCR per tornar a processar, però de moment s’han comptabilitzat uns 150 falsos positius, segons han confirmat des del consistori.

Al llarg de dissabte, personal del CAP de Montcada va haver d’informar individualment tots els falsos positius, els quals no caldrà que es confinin. Tampoc serà necessari que els seus contactes estrets se sotmetin a una prova PCR, ni que guardin quarantena.

Els 400 alumnes de l’institut La Ferreria que es van haver de confinar la setmana passada, de moment, continuen a casa. El centre espera les dades definitives sobre el darrer cribratge per tal de comunicar a les famílies, entre aquest dilluns i dimarts, com queda reconfigurada l’activitat lectiva presencial.

Crítica de l’Ajuntament

Arran dels falsos positius, hi ha hagut famílies que, a banda de confinar-se, han hagut de deixar de treballar.  “Aquesta errada ha suposat un gran enrenou per a moltes famílies que han hagut de canviar el seu dia a dia per culpa d’informacions que han resultat ser inexactes. Demanem a la Generalitat informació clara i concisa per tal que aquestes situacions no es tornin a repetir”, ha lamentat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos.

Comentaris
To Top