ESPORTS

Un gol de VAR d’Stoichkov dona una victòria de fe al Sabadell

Primera victòria arlequinada després de patir a la primera part i sentenciar amb una genialitat

Stoichkov és felicitat pels seus companys després de fer un gol amb suspens / Lluís Franco

Ara, sí. El Sabadell aconsegueix la primera victòria de la temporada a base de fortuna, fe i un golàs d’Stoichkov després d’una assistència espectacular d’Edgar Hernández. Ha patit moltíssim el conjunt arlequinat a la primera part, superat per un gran Leganés, però una gran arrencada de la segona part i un impecable treball defensiu han permès celebrar els tres punts a la Nova Creu Alta.

Antonio Hidalgo ha fet dos canvis a l’onze, un d’obligat per unes molèsties al peu de Juan Hernández, substituït per Héber Pena. L’altre, Jaime Sánchez per Pedro Capó, més per precaució després que el menorquí disputés a La Romareda els seus primers 90 minuts de la lliga. S’ha mantingut Grego Sierra per davant de la defensa fent tàndem amb Iker Undabarrena. Pep Lluis Martí, tècnic del Leganés, ha optat per les rotacions i s’ha permès el luxe de deixar a la banqueta al pitxitxi de l’equip, Sabin Merino, o una de les principals referències ofensives com José Arnàiz.

Després d’uns primers minuts sense un clar dominador, el Leganés s’ha fet amo del partit. Partint de la seva solidesa, el conjunt pepinero ha demostrat la seva condició d’aspirant a l’ascens. Només els pals i Mackay han mantingut el Sabadell amb vida. Ha avisat Rubén Pardo amb un xut tímid a les mans del porter gallec i després, les rematades de Maikel Santos (20), Luis Perea (30) i Borja Bastón (33) s’han estavellat al travesser. Fins i tot Hidalgo ha fet un canvi a la mitja hora per intentar canviar la dinàmica del partit. Ha deixat el camp Juan Ibiza, amb groga, ha entrat el capità Ángel Martínez i Grego Sierra ha endarrerit la seva posició a l’eix de la defensa.

Ha patit el conjunt d’Hidalgo i li ha costat moltíssim crear espais davant la consistència visitant. Només un intent de vaselina llunyà d’Stoichkov i una pentinada d’Undabarrena, fregant el descans, han inquietat el veterà Cuéllar. El millor de la primera part ha estat, sens dubte, el resultat des del punt de vista arlequinat. Havia perdonat molt el Leganés. El guió, però, ha canviat a la segona meitat. L’entrada d’Edgar Hernández per Guruzeta ha donat més dinamisme al joc ofensiu local. El davanter gavanenc ha repetit una assistència de luxe, com en la final del play-off, i Stoichkov ha demostrat la seva qualitat superant la sortida de Cuéllar amb gran habilitat. El gol, però, ha trigat gairebé 5 minuts a validar-se perquè l’assistent ha aixecat el banderí per un presumpte fora de joc d’Edgar. Ha hagut d’intervenir el VAR i després d’una eterna espera, plena d’incertesa i dubtes, el col·legiat ha assenyalat el centre del camp i es posava així fi a una ratxa de 573 minuts sense veure porteria. El Sabadell ha celebrat dues vegades el seu primer gol de la temporada a la Nova Creu Alta.

El següent capítol d’una segona part d’autèntica bogeria ha estat la lesió de l’àrbitre canari Daniel Jesús Trujillo Suárez, substituït pel quart àrbitre, el mallorquí Mateo Busquets Ferrer. El partit s’ha travat, una circumstància que interessava al Sabadell, amb avantatge al marcador. L’equip d’Antonio Hidalgo s’ha atrinxerat davant Mackay amb ordre i gran disciplina per aguantar fins al minut 101! De fet, el Leganés, tot i tenir la pilota, no ha gaudit de cap ocasió a la segona part. La intensitat arlequinada ha estat excepcional i s’ha guanyat a pols una primera victòria de fe i tunelades de lluita. A vegades la fe mou muntanyes.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Jaime Sánchedz, Aleix Coch, Juan Ibiza (Ángel Martínez, m. 31), Josu (O. Rubio, m. 80), Grego Sierra, Victor Garcia, Undabarrena, Guruzeta (Edgar, m. 46), Stoichkov (Adri Cuevas, m. 92) i Héber Pena (Néstor, m. 80).

Leganés: Cuéllar; Bustinza, Omeruo, Rodri Tarín (Gaku, m. 65), Javi Hernández, Luis Perea (Javi Avilés, m. 78), Palencia, Rubén Pérez, Borja, Rubén Pardo (José Arnáiz, m. 65) i Maikel Santos (Juan Muñoz, m. 89).

Àrbitre: David Jesús Trujillo Suárez (comitè tinerfeny). Ha estat substituït per lesió pel quart àrbitre, el mallorquí Mateo Busquets Ferrer. Grogues: Juan Ibiza, Josu; Javi Hernández, Rodri Tarín, Omeruo, Rubén Pérez. El partit ha tingut un descompte de 10 minuts per l’acció del VAR i la lesió del col·legiat.

Gol: 1-0, minut 52: Stoichkov.

Incidències: Nova Creu Alta, partit a porta tancada.

Hidalgo: “Aquesta victòria ens ha d’ensenyar moltes coses”

Comentaris
To Top