Publicitat
Ciutat

VÍDEO: L'edifici centenari del Passeig, per dins, el dia que comencen a enderrocar-lo

Finalment aquest divendres al matí ha començat l'enderroc de l'edifici centenari del passeig de la Plaça Major, 15-19. Els treballs duraran unes tres setmanes i, un cop enderrocat, ja es podran iniciar la construcció d'un local comercial i tres habitatges.

Inici de les obres d'enderroc al Passeig / D.S.

El primer que s'ha fet és retirar les baranes, de ferro forjat, perquè es reutilitzaran en la nova construcció. El que no es conservarà serà la façana original, tot i que se'n farà una de nova que serà una rèplica. És un enderroc amb una certa dificultat, sobretot pel lloc on és, en ple Passeig i entre dos edificis d'habitatges. El gerent d'enderrocs ENMU i Derribos Sabadell, Dani Trujillo, explica que és complicat "pels veïns i per com està la construcció, molt deteriorada".

Publicitat

La intenció és començar a enderrocar de dalt a baix, combinant-ho amb la retirada de la runa, per no acumular-la a l'interior de l'edifici i que això pugui ser una càrrega inassumible per l'estructura. Aquests primers dies, mentre es monta la bastida, el recinte quedarà vallat i no es podrà passar per aquesta banda, entre la façana i l'accés als FGC. Un cop estigui muntada sí que es preveu habilitar un espai perquè hi puguin passar els vianants.

D'estil modernista tradicional, l'edifici data del 1884 i el va construir l'enginyer industrial Narcís Nonell amb l'arquitecte sabadellenc Josep Renom i Melcior Viñals, segons el consistori. Fins ara tant els habitatges com els locals estaven en desús.

El saló de la primera planta, aquest divendres / D.S.

Detall de l'edifici / D.S.

La barana interior / D.S.

El marc d'una de les portes del domicili / D.S.

La porta d'entrada a l'habitatge / D.S.

Les baranes exteriors, de ferro forjat, es conservaran / D.S.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top