Publicitat
MARTA FARRÉS

El nou Passeig, una nova manera de pensar la ciutat

[Per Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell]

Una de les frases que en els darrers anys hem sentit més sovint en les converses a la ciutat –creieu-me, he parlat i continuo parlant diàriament amb moltíssima gent– és la necessitat de millorar l’espai públic de Sabadell. Malauradament, nombrosos carrers i places no han tingut al llarg del temps el manteniment necessari ni s’hi ha fet les actuacions que calia.

Aquest és, de fet, un dels grans reptes que teníem quan vam arribar al Govern. Hi havia molta feina per fer, molt per avaluar i molts recursos per trobar. Perquè no només hem de pensar en la ciutat que volem, sinó que hem de ser capaços de gestionar els projectes, de garantir els diners per portar-los a terme i de convertir-los en realitat.

Hem fet tot aquest camí tan ràpidament com hem pogut, però alhora treballant bé i vetllant per la qualitat. Ara se n’estan començant a veure els fruits i crec que avui podem dir que Sabadell, per fi, inicia el camí per tornar a fer goig, per recuperar encant i per provocar novament que sabadellencs i sabadellenques tornem a sentir el que en diem orgull de ciutat.

Les millores ja són palpables. Tant a través de petites actuacions com els parterres a la plaça de Sant Roc o a la plaça del Pi fins a projectes més ambiciosos com la renovació que s’està fent a les zones de jocs infantils o als ferms dels carrers de la ciutat. En els propers mesos n’iniciarem molts altres, com el nou Jardí de Campoamor, les renovacions de la plaça de la Fuensanta i del carrer de la Indústria, el parc del Nord, nous camins escolars, el Portal Sud i un llarg etcètera, amb accions de nord a sud i d’est a oest.

I al costat de tots aquests projectes arribarà, per fi, la renovació del passeig de la Plaça Major. Aquesta setmana n’hem presentat la proposta, que ens permetrà acabar d’una vegada per totes amb tants anys de provisionalitat en un espai històric i emblemàtic com és el Passeig, que Sabadell fa tant de temps que espera.

Publicitat

Aquí el repte també era immens. Tots i totes recordem l’antic Passeig. Han passat molts anys i ens calia una proposta que complís o fins i tot superés les expectatives, que donés resposta a allò que avui dia es demana a un espai de centralitat i que alhora tingués en el verd i l’aigua els seus grans protagonistes.

Crec que ho hem aconseguit. El nou Passeig serà més verd, amb més arbres, més aigua i un element diferenciador com serà una cortina de llum i aigua on hi havia l’antic brollador i on es podran projectar imatges i paraules. La nostra idea ha estat a partir d’elements de l’antic Passeig i transformar-los per adaptar-se al segle XXI.

El nou Passeig serà punt de trobada i lleure i un exemple d’una nova manera de pensar la ciutat. Perquè els espais públics s’han de pensar bonics, que la ciutadania en gaudeixi. I alhora hi hem de promoure el verd, perquè si algun missatge ens ha deixat la pandèmia és que necessitem ciutats més verdes. I cal treballar pel progrés col·lectiu i per això els nous projectes han d’afavorir l’activitat econòmica.

Tot això no només és present, sinó que és absolutament protagonista al nou passeig de la Plaça Major i ho potenciarem en les diferents actuacions que impulsem a tota la ciutat. De manera que, també a través de les obres públiques, fem que tot Sabadell avanci a la mateixa velocitat.

La renovació del Passeig també és una mostra especialment significativa que, malgrat la Covid-19 i els seus efectes devastadors, la ciutat no s’atura, que hem fet els deures. El nou Passeig és un exemple que hem continuat treballant per la reactivació i pels projectes que ens garantiran el futur. I així, quan el coronavirus hagi quedat enrere, la ciutat estarà preparada per continuar progressant i aprofitar totes les oportunitats. Sabadell s’ho mereix.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top