ESPORTS

El Sabadell, a mantenir la bona línia davant el poderós Almeria

Nova prova de foc. El Sabadell s’enfronta aquest dijous (19 hores) a la Nova Creu Alta a l’Almeria en partit pendent de la primera jornada. Significa, doncs, una bona oportunitat per a tots dos de millorar la seva situació: els arlequinats podrien retallar diferències amb rivals directes i fins i tot treure el cap de la zona de descens immers gairebé des de l’inici de lliga. Els andalusos, per la seva part, volen acostar-se a la zona de privilegi després d’una arrencada irregular.

Les rotacions tornaran a ser una eina clau enmig d’un calendari molt exigent. Com ja va passar a Ponferrada, Hidalgo introduirà canvis a l’onze. Homes Aleix Coch -que substituirà Javi Ibiza, baixa obligada per la clàusula de la por-, Josu, Victor Garcia, Undabarrena, Aarón Rey o Guruzeta tenen opcions de sortir d’entrada. Es mantenen les baixes de Pierre Cornud i Xavi Boniquet. El tècnic arlequinat ha deixat clar que confia en tota la plantilla i va defensar de manera aferrissada la vella guàrdia, els jugadors que fa dues temporades van salvar la categoria a Olot i continuen ara a Segona A. En són vuit. “Mai dubtaré d’ells, estan compromesos i sé el potencial que tenen i poden donar a l’equip. Com a entrenador només puc estar agraït”, va emfatitzar.

Sobre el partit, també és conscient de les armes de l’Almeria, a qui considera “l’equip amb millor percentatge de possessió de pilota de la categoria. Això ens obliga a trobar la manera per contrarestar-ho, robant la pilota en els llocs adequats”. La possibilitat de sortir del descens no el preocupa massa en aquest moment. “Abans parlàvem de continuar creient en la idea sense obtenir resultats i ara, les dues victòries ens han de donar més força per creure, però sabent que tindrem rivals d’un gran potencial com l’Almeria. Sumar és el més important en aquesta categoria”.

Fitxatges milionaris

L’Almeria és, després dels tres equips que van baixar de Primera Divisió, el club amb més recursos econòmics gràcies a la inversió feta pel seu propietari, el xeic saudita Turki Al-Sheikh, que va adquirir la totalitat de les accions per 27 milions d’euros, inclòs el deute acumulat. L’objectiu és l’ascens que va fregar la temporada anterior. El Girona es va interposar en el play-off. Ara ho torna a intentar i amb els 25 milions ingressats pel traspàs de Darwin al Benfica ha invertit gairebé 12 milions en tres fitxatges, un argentí i dos uruguaians. Cap d’ells, però, és titular en l’onze del portuguès José Gomes, el cinquè tècnic que es va asseure a la banqueta en la convulsa temporada anterior. Un dels damnificats va ser l’exjugador del Real Madrid, José Ma Gutiérrez, Guti.

L’Almeria va començar guanyant a Lugo amb autoritat (0-2), però tres derrotes consecutives van provocar els primers nervis. L’equip també acusa la notable reestructuració de la plantilla, però sembla haver trobat el camí i suma 4 jornades sense perdre. Això sí, arriba a la Creu Alta després d’un frustrant 0-0 davant un Girona que va acabar el partit amb només 8 jugadors. José Corpas, amb 4 gols (3 en el mateix partit, contra el Fuenlabrada), és el pitxitxi. El duel serà dirigit pel col·legiat Iosu Galech Apezteguía, del Comitè navarrès, en la seva segona actuació a l’Estadi creualtenc aquesta temporada: l’anterior va ser el Sabadell-Mirandés (0-2).

Calendari arlequinat

La Lliga de Futbol Professional ha avançat tots els horaris del mes de novembre. En clau arlequinada son els següents:

J- 12: Logronyès – Sabadell, diumenge 15 (18.30 hores)

J. 13: Sabadell – Las Palmas, diumenge 22 (14 hores)

J. 14: Sporting – Sabadell, dimecres 25 (19 hores)

J. 15: Sabadell – Fuenlabrada, dissabte 28 (16 hores)

Comentaris
To Top