Oci i cultura

És que no hi ha cap pla cultural a fer?

La galeria Impaktes Visuals, regentada per Werens / LLUÍS FRANCO

És difícil que no t’hagi passat pel cap, en els darrers dies de semiconfinament: “No podem fer res!“. Amb els cinemes i teatres tancats, és difícil escapar del binomi feina-casa. Però no és cert: vet aquí una proposta de passejada per set exposicions a Sabadell. Anem de ruta!

Comencem la ruta per la botiga d’art urbà Impaktes Visuals, on exhibeixen la mostra Tamazgha-Instants, de fotografies del Marroc, de Llorenç Vendrell. A més, podeu aprofitar la visita per tafanejar entre les diferents làmines d’art del mateix Werens, així com les dessuadores i samarretes amb estampats artístics. Un autèntic cau de l’art urbà, on trobareu infinitud d’esprais per fer grafits.

Baixem una mica per la Via Massagué i ens aturem a la botiga de catifes Cal Ventura, regentada per Francesc Ventura. Que no us enganyi l’entrada: passeu i baixeu les escales, ja que al subterrani s’amaga l’Espai Foc, un espai suggeridor on fan recitals de poesia i concerts, a banda d’exposicions cícliques. Actualment mostren una que versa sobre la tècnica de la laca Urushi (de l’Orient).

L’Espai FOC, regentat per Francesc Ventura / LLUÍS FRANCO

Au, seguim! Molt a tocar trobem l’Acadèmia de Belles Arts, on Gerard Torres Santmartí us saludarà a l’entrada i resoldrà els dubtes artístics que li plantegeu. Actualment acull una mostra de pintures de Ricard Montoya amb quadres naturalistes inspirats en la quotidianitat del parc de Catalunya.

Girem a l’esquerra i ens plantem al Museu d’Art, on podreu passar una estona llarga, ja que la casa en si mateixa (Cal Turull) és digna de visita. De fet, acaben d’estrenar una audioguia. Tot i això, us recomanem que visiteu la videoprojecció Tot és fum. Una casa, una ciutat i dos segles, guionitzada pel periodista Plàcid Garcia-Planas (8 minuts d’un gust estètic i exploració del passat industrial).

I d’allà fem un salt al Museu d’Història, on ens quedem a la planta baixa per observar l’exposició D’ofici cansalader, amb els estris donats per Cal Ventura. Potser us dona idees, ara que arriba el temps de l’any de fer matances del porc.

Exposició de Txema Lakunza al Casal Pere Quart / LLUÍS FRANCO

No direu que no hi havia plans culturetis per fer! I en falten més. Tornem al Passeig i ens endinsem pel carrer Nou de la Borriana, per arribar a la seva travessera i topar de cara amb la Galeria Sis. Sembla una botiga d’emmarcació de làmines (ho és!), per això heu de pujar a la primera planta: allà trobareu les pintures de Toni Crabb. Ep! No hem acabat. Enfilem Rambla avall i ens aturem al Casal Pere Quart, que ofereix una exposició de fotografies de Txema Lakunza organitzada per la UES. I ara, ja sí: cap a casa.

Publicitat
Comentaris
To Top