ESPORTS

Refer-se del cop guanyant el Màlaga, el nou repte del Sabadell

Edgar Hernández en el partit de dijous davant l'Almeria / Lluís Franco

La Lliga SmartBank no dóna treva. Menys de 65 hores després d’encaixar el dolorós l’1-2 davant l’Almeria, el Sabadell afronta un nou compromís a la Nova Creu Alta. Serà aquest diumenge en un horari força peculiar (14 h) contra el Màlaga CF, que ve de dues contundents derrotes: Mallorca (3-1) i Espanyol (0-3). L’equip andalús semblava condemnat a viure a la zona baixa de la taula després dels greus problemes econòmics que arrossega des de fa anys per la nefasta gestió del seu expropietari, el xeic Abdullah Al-Thani que han abocat el club a una situació límit. De fet, el xeic va ser apartat per un ordre judicial i ara el club està controlat per un administrador judicial. La notable rebaixa del límit salarial (de 7 a poc més de 2 milions) va provocar una allau de baixes i han hagut d’arribar fitxatges a cost zero.

El cos tècnic encapçalat per Sergio Pellicer ha confiat en gent de la pedrera malaguenya, però manté la dosi de veterania amb futbolistes d’experiència a la categoria com el central Alberto Escassi, qui ha trepitjat la gespa de la Creu Alta en nombroses ocasions militant a l’Hèrcules. Ha jugat les últimes temporades al Numància a Segona A oferint un notable rendiment i és un jugador molt perillós a pilota aturada. També cal destacar els porters Dani Barrio (Numància) i Juan Soriano (Sevilla), Luis Hernández o Caye Quintana. El màxim golejador és l’argentí Chavarría amb 2 gols. De totes maneres, l’inici de temporada ha estat força acceptable i suma 14 punts. Fora de casa ha guanyat a Castelló (0-1) i Saragossa (1-2), un dels estadis on també ha jugat el Sabadell. Podem afegir Vallecas (4-0) i Mallorca (3-1). Els 14 gols encaixats -concentrats en cinc partits- el converteixen en l’equip més vulnerable de la categoria juntament amb Las Palmas.

En clau arlequinada, l’objectiu és clar: refer-se del cop anímic que va suposar la derrota a l’últim sospir de dijous passat després de tenir contra les cordes l’Almeria. Antonio Hidalgo ha explicat que “m’hauria agradat poder preparar el partit a la gespa, però ho hem hagut de fer a la pissarra. Tenim els conceptes clars i encara que el Màlaga pateix una situació complicada, ha incorporat jugadors de gran nivell per la categoria i que han estat inassumibles pel Sabadell per exemple. Això demostra que té un gran potencial i, evidentment, afrontarà el partit més descansat que nosaltres”. El duel tindrà també un significat especial per Hidalgo, que va ser jugador del Màlaga durant tres temporades. “Van ser els millors anys de la meva carrera esportiva i recordo aquella etapa amb molta estima”, ha subratllat.

Mackay titular

Les rotacions tornaran a ser protagonistes. El principal dubte podia centrar-se a la porteria després de la titularitat de Diego Fuoli contra l’Almeria. Hidalgo ha avançat que davant el Màlaga “jugarà Mackay, però jo tinc molt clar el que vull fer amb els porters aquesta temporada i ells també ho saben. Ho hem parlat. No m’agrada tenir jugadors que no lluiten per res. Mackay ens dóna molt i estem aquí en gran part per ell. Està oferint un nivell altíssim, però la competència de Diego li ha anat molt bé. Estic content amb la resposta de tots dos i penso que el gran beneficiat és l’equip”. Sobre altres canvis, ho ha deixat tot a l’aire. Sembla segur el retorn de Juan Ibiza, baixa obligada contra l’Almeria per la clàusula de la por, i podria descansar Grego Sierra, amenaçat de sanció pensant en el següent partit a Logronyo. Homes com Óscar Rubio o Héber Pena podrien començar a l’onze.

El duel serà dirigit pel col·legiat del Comitè Las Palmas, Juan Luis Pulido Santiago. És la seva cinquena temporada a Segona A i militant a Segona B té diversos antecedents amb el Sabadell. A casa mai ha perdut: Badalona (1-1) en la 15/16; PD Santa Eulàlia (2-1) en la 08/09 i Lleida (1-1) en la 07/08. En canvi, jugant de visitant el conjunt arlequinat no ha puntuat amb ell xiulant.

Comentaris
To Top