Publicitat
Ciutat

Un cercle de Podem denuncia que els comuns se'l volen apropiar

Ramon Vidal, en una imatge d'arxiu / D.S.

El cercle Podem Sabadell Decano denuncia que els comuns, formats per ICVEUiA i Podem, es volen apropiar d'aquesta organització. En una roda de premsa telemàtica aquest divendres, el portaveu del cercle i exregidor de Podem, Ramon Vidal, va fer pública l'entrada de 67 nous membres al cercle, presumptament vinculats als comuns, amb l'objectiu de fer-s'hi forts i treure pes a Vidal i el seu entorn. "El cercle està sent atacat amb un interessat cavall de troia", assegura Vidal.

La disputa es remunta al 15 d'octubre i al fet que Podem està fent un procés d'incorporació de militants. Aleshores acabava el període i n'hi havia 67 que es van apuntar a Sabadell sense adscriure's a cap cercle, cosa que el reglament no permet, segons la formació morada.

I a Vidal i els seus companys els sorprèn que els 67 hagin triat el Sabadell Decano i no l'altre que hi ha a la ciutat, el de la Concòrdia, liderat per la regidora Marta Morell“Ni un de sol ha anat a la Concòrdia. És absolutament irregular i pràcticament impossible que vagin tots en bloc al Decano. Això ha sigut dirigit per una part dels comuns”, sentencia el membre del cercle Podem Sabadell Decano Francisco García. Marta Campoy i Antonio Sosa coincideixen en què "voler aprofitar-se del cercle és completament il·legítim, il·legal. Els membres d’ICV no tenen cap dret d’intercedir en un altre partit, Podem".

Publicitat

El cercle ha posat el cas en coneixement del Consell de Garanties Estatutàries de Podem perquè esclareixi la situació. Fonts d'EUiA de Sabadell contextualitzen que aquestes persones "s'han afegit al cercle degà perquè havien d'escollir un d'existent", i recorden que la formació encapçalada per Pablo Iglesias no permet la doble militància, de manera que no podrien ser d'un altre partit. Les mateixes fonts sostenen que són persones que ja eren de Podem que ara s'han reafiliat.

Des d'ICV de Sabadell, el seu portaveu, Josep López, no vol entrar en disputes i assegura que tot plegat es circumscriu a un procés intern de Podem. "Em sorprenen aquestes declaracions perquè van en contra del seu propi partit. Res més a dir", afegeix.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top