PATRIMONI DE SABADELL

La Font del Quimet, un racó natural de Sol i Padrís

Baixant per la carretera de Mollet direcció al riu Ripoll, a l’alçada del pont de Sol i Padrís, hi ha un caminet que porta a la Font del Quimet. L’autora de la foto, Sònia Vidal, explica que aquesta font no és de fàcil localització, perquè la coneix des de fa anys i considera que està “amagadeta”, en part també per les fulles que la cobreixen. Per arribar-hi cal baixar pel camí paral·lel a la carretera i, en un moment donat, fer una petita baixada que queda a mà dreta. La imatge la va fer amb el seu mòbil en una de les habituals passejades per aquesta zona dissabte passat, aprofitant que feia un dia assolellat i el temps era molt agradable.

La Font del Quimet / SÒNIA VIDAL

Segons Vidal, ara la font presenta un aspecte “molt bonic pels colors de la tardor”, amb fulles arreu, tant verdes com marronoses, generant una gamma cromàtica molt rica. “I sempre hi ha hagut aigua, com si fos un bassal”, afegeix. La sabadellenca explica que és una font natural, en la qual l’aigua ve directe de la terra, de manera que no hi ha una canalització que la transporti. Sònia Vidal la va descobrir una vegada anys enrere passejant per la zona. Aleshores, no estava senyalitzada, cosa que finalment es va fer temps enrere. I, com que ara més que mai el més comú és sortir a caminar per tot allò que és natural i tenim més a prop, a parer seu la Font del Quimet “s’ha posat de moda”.

Sònia Vidal creu que tots els visitants que la vegin per primera vegada tindran una agradable sorpresa per la seva particularitat. Es tracta d’una font de pedra, de forma arrodonida, amb una obertura vertical per on surt l’aigua i també té una petita obertura a la part superior. La imatge ha causat molt interès al grup Patrimoni de Sabadell, mostra de la seva particularitat

Comentaris
To Top