Publicitat
Oci i cultura

L’ESDi llançarà un màster en Disseny d’experiències gastronòmiques amb el Museu de la Xocolata

L’alumnat rebrà classes de pastissers i de dissenyadors / CEDIDA

L’Escola Superior de Disseny  (ESDi) ha signat un conveni de col·laboració amb el Museu de la Xocolata per tal de llançar un nou màster de Disseny d’experiències gastronòmiques.
No és la primera vegada que col·laboren. La seva primera acció conjunta havia estat un taller de pintura amb ou i cacau durant el Barcelona Dibuixa, que va ser impartit per la Dra. Maja Cecuk, artista visual i actual directora de l’ESDi, i la il·lustradora i mestra de l’ESDi Clàudia Santamaria.

Ara van més enllà i pretenen desenvolupar diversos projectes de transferència de coneixement aplicats al disseny i relacionats amb l’activitat del Museu de la Xocolata i el Gremi de Pastissers (del qual forma part).

Segons Georgina Bombardó, directora de FUNDIT (la fundació que gestiona l’ESDi), “les dues institucions poden aportar molt valor afegit en un entorn que combina història, tradició i cultura, però alhora visió de futur on la creativitat i el disseny tenen un gran rol”. Paco Gil, director del Museu de la Xocolata, creu per la seva banda que “el disseny tangibilitza atributs dels nostres productes i ens ajuda a posicionar-nos d’una manera sòlida i sostenible”.

El màster servirà ara per explorar els límits de l’experiència de la creació des de les disciplines del disseny i la rebosteria, connectant els coneixements i les seves metodologies pròpies per crear experiències gastronòmiques úniques.

Aquesta proposta formativa, pionera en l’actualitat, inclourà classes teòriques i pràctiques amb els líders de la formació en rebosteria i el camp del disseny des d’una perspectiva holística: xefs, dissenyadors, empresaris, sociòlegs, gerents, periodistes, artistes, arquitectes i filòsofs, entre altres. I estarà distribuït en cinc mòduls: Breu introducció a la filosofia del plaer; Crear des de i per als sentits; Els altres llocs de l’experiència gastronòmica; El mitjà és el missatge; i Projecte final.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top