Ciutat

L’Ajuntament destina 40.000 euros a l’informe tècnic dels 170 habitatges dels Merinals

Signatura del conveni a tres bandes del passat mes de gener / Victòria Rovira

La Junta de Govern Local ha aprovat una aportació de 40.000 euros per sufragar l’estudi independent que analitzarà l’estat dels 170 habitatges del polígon d’Arraona-Merinals. La inspecció tècnica, a mans de professionals independents del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), determinarà la diagnosi dels edificis i les possibles solucions. O el que és el mateix: decidirà si els pisos es poden rehabilitar o cal enderrocar-los i substituir-los.

L’aportació municipal cobreix la meitat del cost de l’anàlisi. L’altra part l’assumeix l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. L’estudi és el primer pas que segueix el conveni signat per l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat i associació de veïns el gener d’aquest any. És analític, no vinculant: l’informe independent permetrà determinar l’estat dels 14 edificis, haurà de determinar si els habitatges es poden rehabilitar o cal enderrocar-los. També incorporaria una estimació del cost econòmic de les actuacions proposades. Però la solució final s’haurà de prendre sobre una taula de negociació.

El conveni, però, sí que recull el compromís dels sotasignants d’acceptar els resultats de l’informe. I també a la formació d’una taula per abordar les fórmules per al finançament de la rehabilitació o substitució.

Noves inspeccions

Malgrat que el COAC va donar per finalitzat la inspecció tècnica a finals d’octubre, s’han fet algunes inspeccions adicionals a petició dels veïns. Francisco García, president de l’associació de veïns, relata que van demanar una reunió a tres bandes –Agència de l’Habitatge, Ajuntament de Sabadell i veïns afectats, perquè “havíem observat algunes carències en la inspecció”. Un cop es van fer les visites adicionals, s’ha revisat “el que havia quedat pendent”. La setmana passada es va donar per tancada l’última ronda de visites.

En aquest sentit, els veïns han celebrat que l’Ajuntament hagi complert amb la seva part “i hagi facilitat que l’informe sigui realitat”. Els veïns afectats asseguren que “ens hem sentit molt acompanyats”. El tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha destacat en la junta de govern que la previsió és tenir les conclusions de l’informe a principis de l’any vinent. El calendari previst determinava, però, que els resultats arribarien entre 30 i 40 dies després de l’última visita. “Ens agradaria que fos abans de gener per poder posar-nos mans a l’obra, però no depèn de cap de les tres parts”, diu García.

Comentaris
To Top