Ciutat

Dos anys de retard per aixecar el Parc de les Aigües

El panell informatiu del Parc de les Aigües, a l’avinguda d’Estrasburg de Can Llong / VICTÒRIA ROVIRA

La construcció de la tercera fase del Parc de les Aigües començarà amb dos anys de retard, previsiblement el primer trimestre del 2021, segons l’Ajuntament de Sabadell. El consistori preveu adjudicar de forma “imminent” les obres, i serà la tercera vegada que ho fa perquè les dues primeres empreses adjudicatàries van renunciar a fer-les. Els treballs tenen una durada prevista d’execució de 12 mesos, de manera que acabaran a finals del 2021 o ja entrat el 2022.

A la tercera

Serà la tercera adjudicació d’aquests treballs, fet que en un primer moment es va fer a principis de l’any passat, però des d’aleshores i fins ara les dues empreses adjudicatàries han renunciat al projecte. El consistori diu desconèixer els motius de les renúncies perquè les empreses no estan obligades a comunicar-los.

El procediment d’adjudicació l’ha d’aprovar la Junta de Govern Local, que sempre es reuneix en dilluns, i es preveu que hagi superat el tràmit a final d’aquest mes de novembre o desembre.

Situat a l’avinguda d’Estrasburg, a l’alçada de la plaça de Còrdova de Can Llong, ha de ser el nou pulmó verd del nord-oest de la ciutat. La tercera fase de les obres compta amb un pressupost de 4.099.521 euros i la superfície del parc és de 61.171 metres quadrats. Tindrà 311 arbres nous, jocs infantils, aigua, servei de quiosc-bar amb serveis públics i una passarel·la panoràmica que farà la funció de mirador amb vistes 360 graus a la Mola, el Montseny i el rodal, entre altres. El projecte també tindrà en compte la recollida de l’aigua de la pluja i afavorirà el seu drenatge i infiltració a la terra.

El terreny del Parc de les Aigües, de gairebé 70.000 metres quadrats / VICTÒRIA ROVIRA

Les dues primeres fases del projecte, iniciat en el mandat anterior, van concloure el desembre del 2018. Aquests treballs van consistir en la urbanització del vial d’accés adjacent al parc i la primera definició de com serà el nou espai. Aquests treballs van tenir un cost de 259.091 euros.

Obres a la canonada

Paral·lelament, a la banda del carrer de Sarajevo del parc s’hi estan fent obres de renovació de la canonada d’Aigües Sabadell. Es tracta del tram que va de l’avinguda de Rafael Casanova al dipòsit d’aigua de Can Llong i els treballs haurien d’acabar a final de mes.

Les obres de la canonada, aquest divendres / VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top