Publicitat
JORDI SERRANO

Estalviar i gastar a la ciutat

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC]

Em vaig quedar amb una notícia del Diari de Sabadell del mes de setembre. Ja se sap que escric sempre de temes de rabiosa actualitat. Bé, resulta que l’Ajuntament havia previst fer obres a la plaça de la Vall d’Aran, del barri de la Plana del Pintor. L’associació de veïns ha protestat. Es veu que no vol que es facin les obres i tampoc vol que la plaça sigui més gran. M’he hagut de llegir la notícia tres cops.

Històricament, les associacions de veïns han reclamat fer places, ampliar places, arreglar places, etc. S’intueix a la notícia que el problema és que amb la remodelació, desapareixien unes quantes places d’aparcament. “Con el coche hemos topado, Sancho”. Així doncs, la gent gran que condueix prefereix tenir espai per a ells i no ampliar l’espai per als nens. És un exemple clar de la dictadura dels conductors i de solidaritat intergeneracional. Són un 30% de la població, però ocupen el 70% de la ciutat.

Tot plegat significa que l’Ajuntament s’estalviï 614.000 euros. Si em demanen l’opinió, sé com gastar-los en espais de la ciutat que ho requereixen i on la gent aplaudirà el govern municipal. Per exemple, caldria fer un conveni amb Fecsa/Endesa ara Ente Nazionale per l’Energia Elettrica (ENEL). Espanya va privatitzar l’energia elèctrica i al final se l’ha quedat una empresa pública italiana. És que som únics. Com un llum, podríem dir. Bé, caldria fer un conveni com ha fet l’Ajuntament de Barcelona per tal que tregui les torres de mitja i alta tensió de Collserola. Es podrien treure les torres a la zona de l’ermita de Sant Nicolau i de la zona de Sant Julià d’Altura, llocs on sembla que una caterva de directius borratxos de Fecsa va decidir plantar-hi pals sense solta ni volta per tot arreu.

Ja és trist que hi hagi empreses que no tinguin cap mena de sensibilitat ambiental ni paisatgística, i que, a més, ens costi diners públics arreglar els desastres de les empreses privades, però potser va sent hora que fem un cop de cap. Jo m’he fet de Som Energia, costa el mateix i són molt, molt simpàtics i respectuosos amb el medi ambient i amb la gent.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top