Publicitat
ESPORTS

Josep Orriols recorda la trajectòria i la seva amistat amb Jordi Llopart

Josep Orriols en un equip estatal al Campionat del Món amb el pare Llopart (Moisés) i el fill (Jordi) / CEDIDA

La mort del marxador Jordi Llopart, primer medallista olímpic espanyol i un dels grans referents del món de l’atletisme, ha provocat un gran impacte. L’atleta sabadellenc de la mateixa especialitat, l’incombustible Josep Orriols, també quiromassatgista i durant més de 30 anys en el Centre d’Esports, recorda la seva trajectòria i l’amistat que van forjar quilòmetre a quilòmetre.

Van compartir curses i una gran relació des del 1972, quan van coincidir en les primeres proves. “Per sobre de tot era una persona molt amable, sabia empatitzar amb la gent i no li escoltaves una mala paraula de cap company”, explica el Josep, qui també va tenir l’oportunitat de conèixer el seu pare, Moisés, l’entrenador i gran impulsor de la seva carrera. “Ell va fundar la secció d’atletisme a la Seda Barcelonesa i això va permetre al Jordi dedicar-se gairebé en exclusiva a l’atletisme.

També va ser clau una etapa entrenant a Mèxic a les ordres del polonès Hausleberg a zones de molta altura. Va endurir el seu cos i el va convertir en un atleta molt complet. Va demostrar que amb entrenaments d’elit podia competir amb els millors del món”. A més de la plata olímpica, va aconseguir un or europeu i va participar en tres Mundials.

Entre moltes anècdotes, Orriols explica que l’any 1978, després d’una cursa de la Lliga Catalana de clubs, el va acompanyar a fer sauna a les instal·lacions del Club Natació Sabadell. També van coincidir en un campionat provincial disputat a Castellarnau.

“El vaig guanyar diverses vegades”
Entre 1973 i 1992, era habitual que Josep Orriols i Jordi Llopart es trobessin en curses –de 20 i sobretot de 50 quilòmetres– d’àmbit català i estatal. “Haurem competit més de 70 vegades i a partir de l’any 2000 també ens trobàvem a la categoria de veterans, en què el vaig guanyar diverses vegades”, subratlla amb un somriure.
Assegura que la mort del seu pare i el fet de retirar-se abans dels Jocs de Barcelona’92 el van afectar moltíssim. Després Jordi Llopart ha fet tasques d’entrenador i ha estat vinculat al món de l’atletisme. “Ha marxat un gran referent”, resumeix Orriols.

Publicitat
Comentaris
To Top