Publicitat
Ciutat

Hospital de campanya, fins al juny del 2021?

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

Hospital de campanya sis mesos més. Aquesta és la proposta de l’Ajuntament de Sabadell al Departament de Salut davant la segona onada de Covid-19. El govern municipal considera que la pressió assistencial obliga a mantenir habilitat l’equipament sanitari a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya (Sant Oleguer) més temps.

Segons ha pogut saber aquest diari, ja s’han iniciat els tràmits per prorrogar el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat, que estableix la cessió de l’equipament esportiu. I es treballa amb un canvi de data: deixar-lo com a mínim fins al 30 de juny del 2021 –en comptes del 31 de desembre, tal com s’havia previst a l’inici de la pandèmia–. El Departament de Salut encara no s’ha pronunciat al respecte. Tampoc es mulla sobre la possibilitat de traslladar l’equipament a un altre indret. “No hi ha novetats”, assenyalen al D.S. fonts del departament. A falta d’una petició formal, hi ha hagut converses amb l’Ajuntament. “El CatSalut vol mantenir l’Hospital Temporal per posar-lo en marxa si fa falta”, assegura el portaveu del govern municipal, Pol Gibert, que afegeix: “Nosaltres no ens hi oposarem, ni molt menys”.

L’atletisme lamenta que la Pista Coberta no es pugui recuperar per al seu ús esportiu. “Ara sí que donem la temporada per perduda”, afirma el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, el sabadellenc Josep Maria Atentas, que considera que no s’ha tingut en compte l’impacte en el món de l’esport: “Això ha funcionat i funciona així: jo mano aquí i jo et porto això. Perquè jo ho dic”.

No ha fet falta (encara)

L’Hospital Vallès Salut es va aixecar l’abril passat dins la pista d’atletisme. La pressió en els hospitals vallesans –en aquell moment, al límit de la seva capacitat– va accelerar-ne la construcció. L’espai es va habilitar en només 15 dies gràcies als treballs conjunts de bombers, personal del SEM, l’exèrcit, tècnics de l’Ajuntament i voluntaris, entre altres. Un cop enllestit, l’escenari va canviar: la pandèmia va recular, la pressió hospitalària va caure i no va fer falta posar-lo en marxa. De fet, la instal·lació no s’ha obert mai i només s’activaria si l’hospital Parc Taulí entrés en col·lapse per una allau sobtada d’ingressos.

Llum verda a ampliar tres CAPs

Salut podrà ampliar tres CAPs sabadellencs, si ho considera necessari, per fer front a la Covid-19 després d’un estudi favorable per part del Departament d’Espai Públic. Segons fonts consultades per aquest diari, es tractaria dels centres sanitaris de la Creu Alta, del Nord i el dels Merinals.

CatSalut treballa amb la possibilitat d’ampliar els centres d’atenció primària a través d’estructures modulars i provisionals per guanyar espai, i així permetre l’arribada de més personal i evitar la sobresaturació del sistema sanitari. La mateixa directora del CatSalut a l’àrea Vallès Occidental Est, Núria Serra, ho explicava en una entrevista el setembre passat en aquest diari. Ara, l’Ajuntament ha assenyalat que almenys tres CAPs tenen capacitat i totes les condicions per poder ampliar-se. “Compleixen totes les condicions”, assenyalen des de l’Ajuntament.

Publicitat
Comentaris
To Top