Publicitat
Castellar del Vallès

Macrooperació antidroga amb intervenció a Castellar del Vallès

Una de les plantacions de marihuana del grup criminal desmantellat pels Mossos / ACN

Macrooperació dels Mossos d'Esquadra per desmantellar un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana a gran escala. L'organització havia adquirit diverses cases i una nau industrial a Catalunya per cultivar les plantes de marihuana i després enviava la producció a nombrosos països de la Unió Europea.

Una de les vuit entrades que es va fer en el marc de l'operació, que va desplegar més de 100 efectius, va ser a Castellar del Vallès. És un dels punts on es va dur a terme un escorcoll, dimecres de la setmana passada.

Amb l'operatiu policial s'han detingut 16 persones –d'entre 20 i 49 anys– i s'han decomissat 12.212 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, 113 quilos de cabdells, dues armes de foc, 98.000 euros i 4 vehicles. El valor total de les substàncies comissades rondaria el milió d'euros i l'organització criminal obtenia uns 4 milions d'euros de benefici anuals amb la venda de la droga.

Cases en urbanitzacions

Els investigadors van saber que el grup criminal utilitzava cases en urbanitzacions de diferents poblacions del territori, on tenien complexes instal·lacions elèctriques i connexions fraudulentes per aconseguir plantacions a ple rendiment.

Els membres de l'organització, tots ells de nacionalitat albanesa, distribuïen tota la producció de la marihuana que es cultivava a Catalunya als països de la Unió Europea, on el preu del quilogram pot arribar a superar els 5.000 euros. Els investigadors també van poder comprovar que –amb part dels beneficis de la venda de la droga– adquirien nous habitatges o naus industrials per ampliar el seu mercat de la marihuana.

2 a presó i 14 en llibertat amb càrrecs

Els 16 arrestats, la majoria sense antecedents, van passar divendres 13 de novembre a disposició judicial al jutjat d'instrucció encarregat del cas d'Arenys de Mar: 2 dels detinguts van ingressar a presó, mentre que els 14 restants van quedar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top