Ciutat

Junts vol negociar amb l’Estat per recuperar la Caserna i Correus de la Via Massagué

Caverna Guàrdia Civil Sabadell
La caserna de la Guàrdia Civil, actualment / VICTÒRIA ROVIRA

Junts per Sabadell vol incloure a l’agenda de la ciutat la recuperació dels edificis de la Caserna de la Guàrdia Civil i de Correus de la Via Massagué, en aquests moments en estat de degradació. És per això que ha avançat que al ple del mes de desembre presentarà una moció per reconèixer l’interès estratègic que tenen els espais i per instar l’equip de govern a negociar amb l’Estat per fixar un calendari que permeti donar-hi ús.

“L’antiga Caserna de la Guàrdia Civil i l’edifici de Correus de la Via Massagué són dos clars exemples de perpètues qüestions pendents que de no resoldre’s qui més hi perd és la nostra ciutat”, afirma la portaveu de Junts, Lourdes Ciuró. Considera que els edificis no només han de ser part d’un procés de transformació urbanística, sinó que han de servir estratègicament per “apuntalar el model de ciutat que necessitem”. El grup considera que l’Ajuntament hauria d’estar disposat a negociar amb l’Estat i pagar per recuperar els edificis.

35 habitatges a la Caserna

Si s’aconseguís recuperar la Caserna, Junts hi veuria un futur lligat al Parc Taulí i a l’eix del coneixement. La possibilitat que ofereix per a ubicar-hi 35 habitatges podria servir per a estades de científics que hagin de fer recerca a l’hospital durant una temporada, exemplifiquen.

Paral·lelament, el grup municipal també posa a sobre la taula que pogués utilitzar-se per atendre necessitats d’habitatge per a joves. En qualsevol cas, consideren l’edifici clau per a la creació “d’una nova centralitat cap a la Gran Via”.

Correus, un impuls per a la Via Massagué

Junts planteja l’edifici de Correus com una oportunitat per dinamitzar “una Via Massagué que ha patit quatre dècades de lenta regressió comercial”. En destaquen la ubicació, que permetria atraure activitat lúdica i comercial al carrer a través de la Plaça Dones del Tèxtil. Ciuró ha exemplificat dos usos dinamitzadors que es podrien donar a l’edifici: fer-hi un centre cívic o donar-hi un ús comercial. En qualsevol cas, recalca que caldria que durant el dia estigués obert el màxim de temps possible.

Comentaris
To Top