Publicitat
Vallès

Més de 20 milions d'euros destinats a l’acció social als pressupostos del Consell Comarcal

Els pressupostos no han rebut cap vot en contra / cedida

Timó en direcció a plantar cara a l’emergència social en els pressupostos del Consell Comarcal, que disposarà de 26,4 milions d’euros per afrontar el 2021. Els primers comptes enmig de la pandèmia suposen un increment d’un 1% respecte a aquest any. S’han votat amb els vots favorables del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem. S’han abstingut els grups d’ERC, Ciutadans, CAM- AMUNT, Tot per Terrassa i PP. Cap vot en contra de l’oposició.

Un 77% del pressupost, més de 20 milions d’euros, anirà destinat a l’acció social. “No hi ha dubte que aquesta pandèmia ha fet que el Consell Comarcal s’hagi hagut de reinventar, de repensar, per poder seguir sent una administració eminentment centrada en les persones”, ha manifestat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez.

En aquesta àrea, a més d’una partida de 70.100 euros per al transport escolar, destaca un increment de gairebé mig milió d’euros per a beques menjador. A la comarca, un de cada cinc nens del cicle d’infantil i primària reben aquest tipus d’ajuda (17,6%). La pandèmia provocarà que les sol·licituds continuïn augmentant.

Publicitat

Un 8% del pressupost anirà destinat a la reactivació econòmica de la comarca, més de 2 milions d’euros per al suport a la indústria, al comerç i a la restauració, a més de la potenciació del sector turístic com a motor econòmic.

Per altra banda, en l'àmbit de la transició ecològica, en què l'ens supramunicipal hi destina un 3,4% dels comptes del 2021, es crearà una Oficina Comarcal d’impuls a la transició energètica.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top