Publicitat
Oci i cultura

Estripa’m inaugura el Mercat d’Art amb un plantejament diferent

Tot i la pandèmia, la botiga de la Rambla espera superar les vendes de l’any passat

Zona d'exposició de les obres a l'establiment / D.S.

La botiga Estripa’m, situada a la Rambla (núm. 103), estrena aquest cap de setmana la 23a edició del Mercat d'Art amb 400 obres artístiques de 18 autors i autores de Sabadell, i altres zones de Catalunya. En l'edició d'enguany, s'ha optat per una proposta diferent davant les dificultats per la pandèmia: els creadors han presentat obres que ja tenien fetes. Els anys anteriors, els artistes plantejaven projectes únics a Estripa'm, però aquest any no ha sigut possible.

Carme Nieto, propietària de la botiga, admet que no han demanat obres noves als artistes, perquè no sabien si podrien obrir la botiga. "La incertesa ens ha fet impossible mantenir les exigències que teníem abans" explica. Així i tot, Nieto explica que enfront aquesta situació han abaixat els preus de les obres, que oscil·len entre els 30 i els 90 euros.

Publicitat

La disminució del cost afavoreix tant al client com als artistes, segons la propietària de la botiga. Tanmateix, les obres del Mercat d'Art han mantingut la qualitat. De fet, hi ha molts creadors, amb recorregut i una carrera sòlida al darrere, que repeteixen respecte a l'edició anterior com Anna Vilarrubias, Joan Coch i Mia Martí. Així mateix, s'hi han afegit altres autors que acaben de començar la seva trajectòria professional, com Ariadna Alvereda i Elena Montull. Dit això, hi ha novetats en el mercat, més enllà de les obres tradicionals de pintura. El creador Jesús Raya aporta peces de ceràmica i Daniel Moreno, casetes elaborades a mà i amb materials naturals.

Obra de Daniel Moreno/ D.S.

D'altra banda, Carme Nieto creu que es vendran les creacions, tot i que prefereix no fer pronòstics. De fet, ella opina els sabadellencs i sabadellenques valoren cada vegada més l'art."Hi ha un públic fidel que espera que arribi el mercat d'art, però cada any s'hi sumen més persones. És gràcies a ells que hem fet l'exposició" afirma. Per acabar, Nieto considera que l'art aporta "benestar, imaginació, cultura i nous horitzons". "Cadascú se sent identificat en una obra diferent i això és màgic" finalitza la propietària.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top