
ARA A PORTADA
-
-
Publicades les notes de tall 2025 per a la universitat: quines són les més altes? Sergi Gonzàlez Reginaldo
-
Núria Aymerich, nova responsable del Comissionat Especial per a la Competitivitat Industrial i de la Pime Redacció
-
Reunions i "interès", però "sense diners" per posar llum al refugi del Pau Vila Sergi Gonzàlez Reginaldo
-
El bloc ocupat Guillem Agulló, a l'espera de judici: "No sabem on anirem després" Aleix Pujadas Carreras
Estripa’m inaugura el Mercat d’Art amb un plantejament diferent
Tot i la pandèmia, la botiga de la Rambla espera superar les vendes de l’any passat

- L'Agència de l'Habitatge podrà llogar pisos de Sabadell per allotjar-hi famílies vulnerables
Publicat el 21 de novembre de 2020 a les 19:23
Actualitzat el 21 de novembre de 2020 a les 21:04
La botiga Estripa’m, situada a la Rambla (núm. 103), estrena aquest cap de setmana la 23a edició del Mercat d'Art amb 400 obres artístiques de 18 autors i autores de Sabadell, i altres zones de Catalunya. En l'edició d'enguany, s'ha optat per una proposta diferent davant les dificultats per la pandèmia: els creadors han presentat obres que ja tenien fetes. Els anys anteriors, els artistes plantejaven projectes únics a Estripa'm, però aquest any no ha sigut possible.
Carme Nieto, propietària de la botiga, admet que no han demanat obres noves als artistes, perquè no sabien si podrien obrir la botiga. "La incertesa ens ha fet impossible mantenir les exigències que teníem abans" explica. Així i tot, Nieto explica que enfront aquesta situació han abaixat els preus de les obres, que oscil·len entre els 30 i els 90 euros.
La disminució del cost afavoreix tant al client com als artistes, segons la propietària de la botiga. Tanmateix, les obres del Mercat d'Art han mantingut la qualitat. De fet, hi ha molts creadors, amb recorregut i una carrera sòlida al darrere, que repeteixen respecte a l'edició anterior com Anna Vilarrubias, Joan Coch i Mia Martí. Així mateix, s'hi han afegit altres autors que acaben de començar la seva trajectòria professional, com Ariadna Alvereda i Elena Montull. Dit això, hi ha novetats en el mercat, més enllà de les obres tradicionals de pintura. El creador Jesús Raya aporta peces de ceràmica i Daniel Moreno, casetes elaborades a mà i amb materials naturals.
[caption id="attachment_160325" align="aligncenter" width="898"]
Obra de Daniel Moreno/ D.S.[/caption]
D'altra banda, Carme Nieto creu que es vendran les creacions, tot i que prefereix no fer pronòstics. De fet, ella opina els sabadellencs i sabadellenques valoren cada vegada més l'art."Hi ha un públic fidel que espera que arribi el mercat d'art, però cada any s'hi sumen més persones. És gràcies a ells que hem fet l'exposició" afirma. Per acabar, Nieto considera que l'art aporta "benestar, imaginació, cultura i nous horitzons". "Cadascú se sent identificat en una obra diferent i això és màgic" finalitza la propietària.

Notícies recomenades
-
Cultura i oci Pere Arquillué, Jaume Madaula i Martita de Graná: tot el que sabem de la temporada cultural de tardor
-
Cultura i oci Un grup de música balcànica amb milions de seguidors aterra a Sabadell
-
Cultura i oci El cervell darrere l’èxit de Dagoll Dagom
-
Cultura i oci Mercè Martínez i Ivan Clemente, a ‘Tots els nens creixen'
-
Cultura i oci El Fresc 25 tanca amb un 88% d’ocupació, sis espectacles exhaurits i el doble d’abonaments que l’any passat
-
Cultura i oci FOTOS | La Jove Orquestra Simfònica del Vallès brilla amb el seu talent en formació