ESPORTS

Balsàmica victòria del Sabadell per continuar molt viu (3-1)

El conjunt arlequinat supera la UD Las Palmas amb un doblet d'Adri Cuevas i un gol de Guruzeta

Alegria arlequinada després d'una victòria fonamental a la Nova Creu Alta / Ll. Franco

Balsàmica i molt necessària. El Sabadell ha trencat la mala ratxa de tres derrotes consecutives amb una victòria fonamental davant la UD Las Palmas a la Nova Creu Alta per mantenir molt vives les opcions de permanència. Un doblet d'Adri Cuevas -amb un gol afortunat i un altre sensacional- ha estat clau i a la segona part el conjunt arlequinat ha pogut fins i tot golejar quan el rival s'ha quedat en inferioritat numèrica.

El carregat calendari ha provocat una nova revolució, o millor dit, rotació en l'onze arlequinat. Cinc canvis respecte al partit de Las Gaunas. Hidalgo ha mantingut el dibuix tàctic amb Óscar Rubio, Juan Ibiza i Grego Sierra a l'eix defensiu i Héber Pena, a cama canviada, i Pierre Cornud, que tornava a l'equip, exercint de carrilers. Un dels objectius del tècnic arlequinat era omplir més el mig del camp i estar millor protegits amb la presència del triumvirat Ángel Martínez, Adri Cuevas i Xavi Boniquet. Les tasques ofensives han quedat per Stoichkov i Guruzeta.

La UD Las Palmas, sense Araujo de sortida, ha plantejat un duel també molt tàctic, sense arriscar. El resultat ha estat una mitja hora on gairebé no ha passat res. Molta igualtat, molta lluita per cada pilota i també força imprecisions. Cap equip ha estat capaç de dominar ni crear ocasions. Un joc molt tancat. El Sabadell no volia veure's sorprès com li ha passat en altres partits anteriors i haver d'anar a remolc. En aquest sentit ha estat endreçat. Només ha concedit un parell de rematades de Rober i Benito sense problemes per Ian Mackay.

El principal problema arribava a l'hora de crear. A Stoichkov el pressionaven sempre més d'un rival i el gadità no ha pogut lluir. Ho ha intentat amb un xut llunyà sense trobar porteria. De fet, la primera rematada arlequinada ha estat l'1-0. Amb sort, suspens i VAR. Xavi Boniquet ha pispat una pilota a la defensa i després de combinar amb Guruzeta, el xut d'Adri Cuevas, desviat per un defensor, ha superat el porter Valles. Semblava que l'acció quedaria anul·lada per un fora de joc previ de Guruzeta. La revisió del VAR, però, ha donat validesa a la rematada d'Adri gràcies al taló d'un jugador canari.

La rematada de Guruzeta que ha significat el 2-0 / Ll. Franco

Pepe Mel ha reaccionat immediatament donant entrada a Araujo, però el Sabadell, reforçat anímicament pel gol, no només ha mantingut la solidesa defensiva sinó que ha trobat el premi del 2-0 en la seva millor combinació de la primera meitat. La centrada de Pierre Cornud ha estat rematada amb l'interior i amb tota la intenció per Gorka Guruzeta, ajustant la pilota al pal dret. Un avantatge impensable a la mitja hora, però aquesta vegada el Sabadell ha tingut l'eficàcia que li ha faltat en jornades anteriors.

A la represa tocava patir per defensar la presumible pressió de la UD Las Palmas. Ha entrat l'exarlequinat Aridai per buscar més poder ofensiu Pepe Mel. El conjunt canari ha sortit amb intenció ofensiva, però la seva reacció s'ha vist frenada per la justa expulsió de Jonathan (m. 57) per travar Héber Pena quan encarava porteria. Una acció innecessària perquè l'arlequinat havia perdut el control de la pilota. Un escenari idoni que encara hauria estat millor si Guruzeta no hi hagués malbarat una ocasió claríssima, a porta buida, després d'un rebuig de Valles a xut d'Stoichkov. Del possible 3-0 i la sentència s'ha passat al 2-1, gol de Sergio Ruiz aprofitant la falta de contundència defensiva local, al patiment contra 10.

En el moment de més dubtes i quan podien sortir tots els fantasmes d'aquesta temporada ha aparegut la figura d'Adri Cuevas per fer un golàs. El gadità s'ha trobat amb un rebuig defectuós del porter Valles i sense pensar-ho ha engaltat de primera amb la dreta col·locant la pilota a la xarxa de manera majestuosa. Un gol providencial per evitar el tradicional patiment dels últims minuts. Hidalgo ha aprofitat per oxigenar l'equip amb l'entrada d'Undabarrena, Josu i Juan Hernández, qui ha quedat com a referència a dalt després de la marxa d'Stoichkov. Fins i tot el Sabadell ha malbaratat clares opcions de contracop per fer el quart. L'ha tingut dues vegades Juan Hernández, però s'ha topoat amb Valles. Ha sobrat precipitació i ha faltat precisió, però el més important era guanyar i l'objectiu s'ha aconseguit. Tres punts d'or per continuar enganxats de ple en la lluita per la permanència. Aquest Sabadell està molt viu.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza, Grego Sierra, Cornud, Ángel Martínez, Héber Pena (Pedro Capó, m. 82), Adri Cuevas (Aarón Rey, m. 82), Guruzeta (Undabarrena, m. 64), Xavi Boniquet (Juan Hernández, m. 70) i Stoichkov (Josu, m. 70).

UD Las Palmas: Valles; Curbelo, Alex Suárez, Aythammi, Jonathan, Fabio, Loiodice (Araujo, m. 50), Sergio Ruiz, Edu Espiau (Aridai, m. 51), Rober (Cedrés, m. 63) i Benito Ramírez (Maikel Mesa, m. 63).

Àrbitre: Moreno Aragón, Comitè madrileny. Grogues: Adri Cuevas, Aridai; Vermella: Jonathan (m. 57).

Gols: 1-0, minut 34: Adri Cuevas; 2-0, minut 44: Guruzeta; 2-1, minut 62: Sergio Ruiz; 3-1,minut 68: Adri Cuevas.

Incidències: Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: "Tothom ha fet un gran treball"

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top