El Sabadell només pot somiar dos minuts al Molinón (3-1)

L’empat de Juan Hernández ha estat un miratge davant un Sporting superior

Els arlequinats han tornat a caure al Molinón / LFP

Només dos minuts. El Sabadell ha tornat a sortir de buit d’El Molinón després de fregar la sorpresa avançada la segona part. Un gol de Juan Hernández donava esperances, però la immediata resposta de Gaspar, aprofitant una desafortunada intervenció de Mackay, ha condemnat el conjunt arlequinat en un partit de superioritat de l’Sporting.

Aquesta vegada les rotacions han afectat quatre jugadors. Les novetats a l’onze han estat Pedro Capó i Jaime Sánchez a l’eix central defensiu -no ha viatjat Aleix Coch per la seva imminent nova paternitat-, Undabarrena i, sobretot, Antonio Romero, qui no gaudia de la titularitat des de la segona jornada a Mallorca. Des de llavors només havia jugat 14 minuts en dues esporàdiques aparicions. En canvi, David Gallego ha repetit el mateix onze que va sortir a Mallorca tot i ser un partit força exigent.

L’arrencada de partit no ha estat gens positiva i només ha necessitat 7 minuts l’Sporting per avançar-se en el marcador aprofitant el desgavell defensiu col·lectiu arlequinat. Aitor Garcia ha superat amb massa facilitat Pedro Capó dins de l’àrea i el seu xut, ras i potent, ha deixat sense resposta Ian Mackay tot i colar-se pel seu pal. El porter gallec, però, ha evitat el 2-0 en una canonada de Pedro Díaz en el minut 18. Ha estat un inici molt dubitatiu.

La capacitat de reacció arlequinada ha tingut més voluntat que convicció. Només alguna aproximació sense generar cap inquietud pel veterà Mariño. El primer xut l’ha provat Heber Pena, molt desviat. L’Sporting s’ha sentit molt còmode i ha dominat amb autoritat. Tampoc ha fet res de l’altre món, però feia sensació de superioritat. El Sabadell ha estat tímid, incapaç de fer pessigolles a la sòlida defensa local comandada pel ferm Babin, un autèntic mur. El bagatge ofensiu arlequinat ha estat nul a la primera meitat.

Sense canvis a la represa. El Sabadell necessitava canviar la dinàmica del partit. De fet, ha sortit amb més intenció, però totes les accions morien en creuar els tres quarts de camp. En canvi, l’Sporting, molt més vertical i incisiu, ha provocat en 5 minuts tres intervencions gairebé consecutives de Mackay. La banqueta ha buscat revulsius amb l’entrada d’Edgar i Juan Hernández deixant el terreny de joc Guruzeta i Antonio Romero. L’objectiu era clar: guanyar profunditat i poder ofensiu. També ha ingressat Víctor Garcia i els canvis han tingut un efecte immediat: gran internada del valencià i rematada impecable de Juan Hernández a la xarxa, en la primera gran ocasió del Sabadell. Màxima efectivitat.

Però el conjunt arlequinat no ha tingut ni temps de gestionar l’1-1 i el possible nerviosisme asturià. Una acció personal de Gaspar -el primer canvi local- ha acabat amb un xut que s’ha empassat Mackay. La pilota se li ha escorat per sota el cos en una errada poc habitual del porter gallec, salvador en altres ocasions. Hidalgo volia fer entrar Jesús Olmo, però ha canviat d’idea: Xavi Boniquet i Aarón Rey s’han convertit en les últimes bales per intentar un segon empat que ja no ha arribat. En canvi, sí que ha arribat el 3-1 de la sentència, obra de Gaspar, qui només ha necessitat un quart per marcar dos gols. A més de la derrota, el Sabadell ha acabat amb 10 homes per l’expulsió de Grego Sierra per una rigorosa targeta vermella directa. El pitjor escenari pel murcià, que continua amb 4 grogues i es perdrà el duel contra el Fuenlabrada per la sanció de la vermella. Final de partit nefast per un Sabadell que només ha pogut somiar dos minuts al Molinón.

Fitxa Tècnica

Sporting: Mariño; Guille Rosas, Babin, Borja López, Saúl García, Javi Fuego, Manu Garcia (Cumic, m. 89), Gragera, Dujka (Pablo Pérez, m. 89), Pedro Díaz (Carmona, m. 84) i Aitor García (Gaspar, m. 70).

Sabadell: Mackay; Pedro Capó, Jaime Sánchez (Aarón Rey, m. 75), Grego Sierra, Josu, Undabarrena (Xavi Boniquet, m. 75), Heber (Victor Garcia, m. 66), Adri Cuevas, Guruzeta (Edgar, m. 55), Antonio Romero (Juan Hernández, m. 55) i Stoichkov.

Àrbitre: Francisco José Hernández Maeso, comitè extremeny. Grogues: Héber Pena, Jaime Sánchez, Undabarrena; Vermella: Grego Sierra (m. 88).

Gols: 1-0, minut 7: Aitor Garcia; 1-1, minut 70: Juan Hernández; 2-1, minut 72: Gaspar; 3-1, minut 83: Gaspar.

Incidències: Estadi El MolinónEnrique Castro Quini. A porta tancada.