Publicitat
ESPORTS

El Sabadell contra la història, els números i la tendència

Adri Cuevas en una acció de l'últim partit davant el Fuenlabrada / Ll. Franco

Preocupació. El primer terç de campionat arlequinat té números de descens. Això és una certesa matemàtica. Tocarà millorar, i molt, aquesta dinàmica. De fet, el percentatge de punts a sumar per assolir la teòrica permanència s’enfila fins al 47,6% a partir d’ara.  Ha estat una arrencada molt complicada. Després del 0 de 15 inicial, ara el Sabadell ha establert un altre registre negatiu a la categoria de plata. Mai havia acumulat 10 derrotes en els seus primers 14 partits.

Només s’hi acosten les 9 derrotes de la temporada 92/93, però llavors anaven acompanyades de 5 victòries. Amb 8 trobem la temporada 33/34 i una molt més recent, la 14/15, amb 4 victòries i 2 empats (14 punts). En aquesta última etapa a Segona A, el balanç es completa amb 4 derrotes (temporades 11/12 i 12/13) i 7 derrotes (13/14) després dels primers 14 duels. L’esperit de supervivència que ha mostrat sempre el Sabadell d’Antonio Hidalgo tindrà ara un repte majúscul: remuntar en una situació força delicada. És cert que es troba a només 3 punts de la zona de permanència que marca l’Alcorcón, però el problema és que la classificació es comença a partir i s’eixamplen les diferències amb altres possibles implicats.

Plena confiança i fitxatges
Quatre dels sis equips que ocupen la zona baixa ja han canviat d’entrenador. Aquesta mesura està, ara mateix, totalment descartada pel Consell d’Administració arlequinat. La confiança a Antonio Hidalgo i el seu cos tècnic continua sent ferma i la via que es planteja el club és la de reforçar la plantilla en el mercat d’hivern. No només per ocupar la fitxa vacant sinó que s’intentarà incorporar un o dos jugadors més (això suposarà alguna baixa obligada) en les posicions en què es vegi més necessari apuntalar.

El director esportiu, José Manzanera, ja està rastrejant un mercat que sempre és molt complicat per les seves circumstàncies especials. Jugadors lliures sembla una aventura arriscada i l’opció que es veu amb millors ulls seria la cessió de futbolistes que potser no tenen els minuts que voldrien –sigui a Primera o Segona A– però mantenen una dinàmica d’entrenament des de l’inici de la temporada.
De moment, l’únic objectiu se centra a sortir vius del mes de desembre davant rivals que poden lluitar per la salvació, començant aquest dijous (19 h) a l’Heliodoro Rodríguez López davant un Tenerife que va refer-se diumenge passat amb una victòria clau a Albacete (0-2), la primera amb el seu nou entrenador, Luis Miguel Ramis. De fet, contra el Sabadell debutarà a casa. Hidalgo manté la baixa de Grego Sierra per sanció.

Publicitat
Comentaris
To Top