Ciutat

Vist per a sentència el judici a Comas entre crides a la llibertat de premsa

Mireia Comas, ahir als Jutjats de Terrassa / VICTÒRIA ROVIRA

El judici a la la fotoperiodista Mireia Comas, per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat i un altre de lesions, ja s’ha celebrat. Ara només queda que es conegui la sentència, en els propers dies o fins i tot alguna setmana.

Sigui quin sigui el resultat de la sentència, Comas en cap cas entrarà a presó, ja que la pena màxima que demana Fiscalia (1 any) és inferior als dos anys que cal superar. La vista ha tingut lloc als Jutjats de Terrassa, als quals ha entrat amb aquesta confiança, així com amb el suport d’una cinquantena de manifestants que s’hi van concentrar a les portes del recinte judicial, tot manifestant-se a favor de la llibertat de premsa. 

Entre els presents hi havia representants d’organitzacions periodístiques i fotogràfiques, així com regidors i exregidors d’ERC, CUP i Comuns; a més a més de moviments socials de Terrassa com SAT, Kasalet, Terrassa Sense Murs, la colla castellera Minyons, el sindicat CGT

“Poc rigor”

L’advocat de la defensa, Marc Pérez Bou, va qualificar el judici de “poc fiable” i va críticar el “poc rigor” en la instrucció del cas. Concretament, va denunciar que Comas sigui acusada d’un delicte de lesions (contra una agent de Mossos d’Esquadra), pero que no s’hagués adjuntat cap informe mèdic que ho avali. “Tenim dues versions contradictòries”, enraonava. 

La pròpia Mireia Comas va donar la seva versió sobre el succeït amb una agent de Mossos d’Esquadra -aquell 13 d’octubre- en el marc d’un desnonament: “Ella és més alta que jo, està més ben preparada… i diu que va necessitar dos agents per retenir-me, quan em va retenir ella sola. Tot el relat és mentida”.

Exteriros dels Jutjats / VICTÒRIA ROVIRA

800 adhesions al manifest de suport a la fotoperiodista Mireia Comas

Comentaris
To Top