Ciutat

Sabadell no avançarà de tram de desescalada aquest dilluns

Els indicadors de la Covid no han permès el pas a fase 2 del pla de desescalada

Un dels tests ràpids / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern ha anunciat que Catalunya no passa a la fase 2 del pla de desescalada el dilluns. La causa de la decisió és l’increment dels indicadors de Covid-19 que s’està registrant en els últims dies. El canvi de tram, doncs, no es produirà en els pròxims 15 dies.

Aquest dijous s’ha notificat una velocitat de contagi (Rt) de 0,92. I, de fet, l’executiu català va fixar que si l’Rt estava per sobre de 0,9, no es podria passar de tram. Tenint en compte aquestes dades, el Procicat no preveu un canvi de tram. “Hem notat un canvi brusc en els indicadors”, ha recalcat la consellera de Salut, Alba Vergés.

“Per responsabilitat ens quedem en el tram 1”, ha indicat Vergés, que ha parlat d’un “creixement sobtat” dels paràmetres, passant de 0,78 a 0,92 en quatre dies. La consellera ha constatat que gestionar ara un rebrot en aquestes condicions amb les UCIs amb 438 pacients seria “complicadíssim”.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avisat que en els propers dies l’Rt continuarà per sobre del 0,9. Caldrà veure si la velocitat continua creixent o s’aconsegueix estabilitzar-la per sota de l’1 i es continua baixant però a ritme més lent.

Què canviaria amb el pas a la fase 2?

Amb la fase 2, el confinament de cap de setmana passa a ser comarcal, en comptes de municipal. Per tant, com que ens mantenim en el tram 1, els caps de setmana continuarem sense poder sortir de Sabadell, si no és per causa justificada.

Tampoc no s’ampliarà l’aforament al 50% als interiors dels bars i restaurants, ni l’aforament a teatres, cinemes i concerts al 70%. Els equipaments esportius com els gimnasos continuaran al 30% de la capacitat, i no al 50%.

Afectarà Nadal?

No passar de fase dilluns podria implicar que per Nadal es mantingués el confinament de cap de setmana com a mínim comarcal.

Ara bé, això no canvia el pla de Nadal que el Govern té per a dates assenyalades. Per tant, es relaxarà el toc de queda en els dies més assenyalats: la nit de Nadal -24 de desembre- i la nit de Cap d’Any -31 de desembre- el confinament nocturn començarà a la 1.30 h de la matinada. De la mateixa manera, la nit de Reis -5 de gener- l’inici del toc de queda es retardarà fins a les 23 h de la nit. La resta de dies es mantindrà a les 22 h.

El pla de Nadal fixa les reunions en 10 persones i no deixa els nens fora d’aquesta suma.

Comentaris
To Top