CASTELLAR

Castellar distribueix 1.200 tests d’antígens entre cinc residències

Antígens
Realització d’un test d’antígens / ACN

Les cinc residències de Castellar disposaran de 1.200 tests d’antígens per detectar casos de coronavirus entre usuaris i personal. Els ha adquirit l’Ajuntament, que els repartirà entre els geriàtrics perquè els utilitzin 164 usuaris i 148 treballadors.

La intenció de l’Ajuntament és que els mateixos centres puguin detectar possibles casos positius per prendre mesures de prevenció immediates i, d’aquesta manera, aïllar els professionals o els mateixos usuaris, un dels col·lectius més vulnerables al virus.

Els tests d’antígens són especialment efectius si es realitzen durant els primers cinc dies que la persona encomanada presenta símptomes. Es realitza amb una mostra del nas i els resultats triguen uns 20 minuts. Es poden obtenir en el mateix punt d’atenció on s’ha pres la mostra. Els equips d’infermeria dels centres residencials seran els encarregats de realitzar els testos d’antígens, coordinats pels metges referents de l’Àrea Bàsica de Salut.

Sis de cada deu residents, positius

Les residències de Castellar han estat especialment castigades des de l’inici de la pandèmia. Sis de cada deu residents haurien patit el coronavirus. Segons dades de Salut, als geriàtrics castellarencs s’han comptabilitzat 104 positius entre els 164 usuaris que hi ha en total. De fet, el nombre de casos en aquests cinc centres representa el 12% del total dels que hi ha hagut a la vila.

A Castellar, la Covid ha provocat 45 morts des del mes de març, 30 de les quals han estat a centres geriàtrics. És a dir, més d’un 65% del total.

Comentaris
To Top