ESPORTS

El Sabadell, de l’aeroport a l’Estadi per preparar el duel contra l’Oviedo

Els homes d'Hidalgo celebrant un dels gols a l'Heliodoro Rodriguez / CEDIDA

La Lliga SmartBank no dona treva. Sense poder gairebé assaborir el valuós triomf a l’Heliodoro Rodríguez (1-2), l’expedició arlequinada s’ha traslladat de l’aeroport, només arribar en vol xàrter des de Tenerife, directament a l’Estadi de la Nova Creu Alta per fer una sessió de recuperació, pensant ja en el duel de diumenge (20.30 hores) davant el Real Oviedo. Hidalgo només tindrà el dissabte per preparar a fons aquesta nova jornada. Això sí, amb una bona notícia: podrà comptar, per primera vegada, amb tota la plantilla. Néstor Querol ja s’ha recuperat de la seva lesió muscular als isquiotibials, però sembla difícil que el castellonenc, sense ritme, entri en la convocatòria.

La victòria de dijous ha estat una autèntica injecció de moral i confiança després de les dues derrotes contra l’Sporting i Fuenlabrada. El Sabadell es trobava en una situació molt delicada i podia quedar fins i tot despenjat en cas de caure a Tenerife. Hidalgo i els seus homes van demostrar la seva capacitat de supervivència per sumar tres punts d’or. A més, l’equip arlequinat va oferir la seva versió més pràctica i va mostrar una gran solidesa en una segona part de resistència. Una gran feina defensiva que va permetre mantenir l’avantatge i espantar, per fi, els fantasmes dels fatídics últims minuts.

Ara ja toca centrar-se en un Real Oviedo que està mostrant una gran irregularitat: capaç de fer un ‘9 de 9’ o sumar 4 jornades sense guanyar amb un ‘3 de 12’. L’equip asturià vindrà amb baixes -l’última la del seu capità Sergio Tejera, a més de Christian Fernàndez i l’exarlequinat Carlos Hernández-, però fora de casa s’ha mostrat com un rival perillós: només ha perdut a Girona (1-0) i Leganés (2-1). A més, el seu tècnic Cuco Ziganda ja sap el que és guanyar a la Creu Alta com a entrenador. Ho va aconseguir en la seva estrena a la banqueta de l’Osasuna B en la primera jornada de la temporada 2005/06 (0-1) a Segona B.

L’Oviedo no visita l’Estadi creualtenc des de la temporada 88/89. Llavors va ser en una eliminatòria de Copa que el Sabadell va encarrilar amb un 2-0. En canvi, l’últim antecedent de lliga, la temporada 85/86, va afavorir al conjunt asturià (0-1). Va ser un dels tres equips que es va emportar la victòria de la Creu Alta en la temporada de l’últim ascens arlequinat a Primera Divisió. Un gol de Blanco en el minut 43 va sentenciar al conjunt de Pedro Mari Uribarri. De fet, Sabadell ha estat, una plaça bastant propicia per l’Oviedo, que ha puntuat en 14 de les seves 18 visites en lliga (10 empats i 4 victòries). També es recorda, de manera anecdòtica, un duel de la temporada 84/85 (0-0) disputat sobre una autèntica piscina després de caure una pluja torrencial. “El càstig de Don Severo, va titular el Diari de Sabadell, en al·lusió al col·legiat Severo González Lecue que es va negar a suspendre el partit malgrat la insistència dels dos equips. Un altre antecedent es va produir a la desapareguda Copa de la Lliga (1-1).

Comentaris
To Top