Publicitat
MONTCADA

L’Estat destinarà 8 milions al soterrament de les vies del tren a Montcada i Reixac

Pas a nivell del tren a Montcada / PSC MiR

El soterrament de les vies de la línia R2 a Montcada i Reixac ja està pressupostat. Comptarà amb una partida econòmica específica de 8 milions d’euros en els comptes de l’Estat per al 2021. L’anunci del ministeri de Foment és un pas endavant per solucionar les llargues reivindicacions veïnals per fer més segur el pas del tren pel mig de la ciutat, on s’han registrat més de 170 accidents mortals.

L’Ajuntament, després de continuades reclamacions, també ha celebrat que la dotació econòmica pel soterrament s’hagi concretat als Pressupostos Generals de l’Estat: “Això ens permetrà fer un seguiment del projecte amb garanties i transparència de l’execució del projecte”, ha expressat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha recalcat la importància de “donar un pas endavant en aquest objectiu col·lectiu”.

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total, al llarg d’anys, ha lluitat perquè es posi fi a la situació per evitar més atropellaments mortals per trens a Montcada, a banda de denunciar els problemes de circulació que suposa que la via s’hagi de travessar a través de passos a nivell. Des del municipi, es reclama a Foment que, ara que hi ha una dotació econòmica assignada, l’execució de les obres no es dilati en el temps.

El pas endavant es produeix després que l’equip de govern (En Comú) consensués una esmena que ERC va presentar al Congrés. Finalment, ha estat acceptada per PSOE, Unidas Podemos, En Comú Podem i Galicia en Común. “Han estat setmanes molt intenses de gestions i reunions amb diferents organismes i administracions perquè els pressupostos incorporessin una partida individualitzada”, destaca l’alcaldessa.

Publicitat
Comentaris
To Top