Jornada negra de l’handbol sabadellenc

El Creu Alta Sabadell es va veure superat pel Terrassa (21-25) / Lluís Franco

Tres partits, tres derrotes. Els representants sabadellencs d’handbol en categoria estatal han viscut una jornada negra, començant per la increïble derrota de l’OAR Gràcia masculí a casa davant un Sant Esteve Sesrovires (20-21) que és la seva bèstia negra. Fidel a la tradició, va tornar a endur-se la victòria del pavelló gracienc (la 13a consecutiva!) amb un gol a dos segons de la fi que sentencià. De res li va servir al Gràcia el 14-7 a l’inici de la segona part.

Després d’una primera meitat més que acceptable, semblava que en aquesta ocasió els verd-i-blancs estaven en disposició d’acabar amb el malefici, però incomprensiblement van anar perdent facultats en atac i, de mica en mica, també l’avantatge aconseguit. Els graciencs es van anar carregant de pressió en veure que la majoria de possessions acabaven en no-res per tota mena de detalls i circumstàncies negatives i es van descentrar a base de bé. El Sant Esteve en canvi, es va enriquir en moral i el seu joc, més viu i col·lectiu, va fer que marcador es tombés a menys de tres minuts (19-20).

El Gràcia va poder empatar en la darrera possessió mitjançat els 7 metres transformat per Bernat Correro. En el temps que quedava va defensar bé fins a posar el Sant Esteve al límit de la passivitat, coincidint amb la falta que rebé. Com que la botzina era a punt de sonar, Àngel Pueyo va ser murri i va aprofitar el desconcert en la defensa gracienca per sorprendre tothom amb el llançament directe que desequilibrà la balança (20-21).

El Sabadell Creu Alta afrontava el derbi vallesà contra el Terrassa amb urgències i la seva arrencada va ser aclaparadora (5-1). Però com ha passat en altres partits, una nova desconnexió en el seu joc la va pagar car (3-8) i el resultat al descans era de màxima igualtat (8-9). Aquesta tònica tindria continuïtat a la segona meitat i el Terrassa, molt més encertat en atac – Marc López va ser un martell per la porteria local amb 10 gols- i va agafar una còmoda renda de set gols (10-17). Semblava tot sentenciat. Els arlequinats van traure el seu orgull i es van acostar fins a 3 gols (18-21), però la reacció seria insuficient i el Terrassa es va endur el derbi per 21-25.

Derrota de l’OAR femení

El femení tampoc. Un Gràcia de dues cares va tornar de Sant Vicenç amb una derrota lògica alhora que contundent (28-15) perquè a la segona part va donar pocs senyals de vida i es va veure sotmès a la superioritat del conjunt local. Davant la dificultat de fer front a un dels equips més potents del grup, el Gràcia aspirava a mostrar-se competitiu com a test per a l’important partit de dimarts (17 h) contra l’Associació Lleidatana. Ho va aconseguir en el primer període, en què va dominar per 6-8, però que es va saldar amb l’ajustat 11-9 pel darrer parcial 5-1. El parcial inicial a la represa va ser més rotund (7-1). Així, al minut 10 l’enfrontament estava més que decidit (18-10). Entre la diferència al marcador i la disconformitat amb les decisions arbitrals, el Gràcia se’n va anar del partit i el Sant Vicenç va jugar gairebé a plaer.