Vallès

Bretolades al patrimoni històric de Can Torres per part de joves que fan 'botellón'

Els masovers de Can Torres, a Matadepera, denuncien que en aquests darrers dies el carro de la masia, de més de 30 anys d’antiguitat i que tenen exposat a l’era, ha estat novament objecte de bretolades. La família ho atribueix al toc de queda imposat per evitar la propagació de la pandèmia, que ha portat a alguns grups joves del poble a pujar fins a la Masia i no només fer botellón, sinó també actes de vandalisme i destrosses.

En el primer cap de setmana que es van produir les bretolades, van trencar quatre radis de les rodes, van malmetre un dels dos frens i la coberta on s’asseu la gent, van arrencar diverses fustes i també van danyar les baranes laterals i un dels braços amb què se subjecta el carro. En el segon, van tornar a moure el carro i se’l van trobar ple de llaunes i ampolles de vidre.

Carro de Can Torres / CEDIDA

Els propietaris han fet la pertinent denúncia a la Policia Local i també han instal·lat una càmera de videovigilància per tenir controlada la zona, però encara no han enxampat als responsables.

“Tot això comporta un desgast econòmic, una angoixa, un cansament i una desesperació horribles, ja que no sabem com fer-ho per evitar que aquests brètols segueixin trobant-li gust a pujar a l'era i destrossar una peça d'antiquari com el carro”, han afirmat els propietaris de la Masia. “A més, cada setmana hem de recollir les deixalles d’aquests brètols que no només ens fan malbé un patrimoni històric, sinó que de ben segur també trenquen les normes de tocs de queda i distanciament social”.

Els desperfectes al carro s'han produït en dues ocasions: una el cap de setmana del 13 i 14 de novembre, i l’altra, la setmana següent.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top