Publicitat
Ciutat

FGC ofereix cent places del nou aparcament de plaça d'Espanya

Una de cada tres places del nou pàrquing de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, serà de pupil·latge. Segons ha pogut saber el D.S., a partir del proper 14 de desembre el veïnat podrà sol·licitar el lloguer d’una plaça del nou park&ride, que s’abonarà mensualment a preu de mercat. “És una bona notícia per a tots, aquesta zona té una forta pressió de vehicles i l’aparcament és un problema estructural”, sosté Antonio Recio, president de l’associació de veïns de Torreguitart.

Les places restants es destinaran al servei de park&ride. Sabadell, juntament amb Terrassa, es tracta de la primera ciutat de la xarxa d’FGC on la companyia ferroviària ha construït aquest espai amb l’objectiu de fomentar l’aparcament de cotxes a la vora de les estacions per fomentar el desplaçament intermodal i reduir l’entrada de vehicles a Barcelona. Connectarà amb la línia R4 de Rodalies i la S2 d’FGC, En aquest cas, l’aparcament suposarà un recàrrec d’1,5 euros durant el primer any i serà compatible amb els títols de transport d’ATM. A partir del 21 de desembre del 2021, el complement al tiquet per estacionar serà de 2 euros. 

En definitiva, hi haurà tres modalitats de pagament: per als usuaris del transport públic oferirà un servei esporàdic per aparcar de manera puntual i de pupil·latge per als veïns abonats. Els preus s’han acordat amb l’Ajuntament. Fonts municipals asseguren que “hem demanat que s’oferissin el màxim nombre de places a un veïnat que té problemes d’aparcament”. L’equipament s’inaugurarà el proper 21 de desembre i serà el pàrquing d’FGC més gran de Catalunya.

Visita a l'aparcament soterrat d'FGC de plaça d'Espanya / VICTÒRIA ROVIRA

L’aparcament disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places, 307 de les quals per a cotxes, 33 per a motos i 11 per a persones de mobilitat reduïda. També està dotat amb carregadors per a vehicles elèctrics i un espai per guardar bicicletes de forma segura. A més, comptarà amb càmeres de circuit intern i control d’accessos i amb un servei de vigilància i atenció.

L’app per aparcar

Una aplicació que FGC posarà en marxa permetrà saber en cada moment si hi ha places lliures a l’aparcament d’FGC. A banda de consultar el nivell d’ocupació de l’equipament, l’app també permetrà fer reserves. La companyia també pretén implementar, des de finals d’aquest any, la intel·ligència artificial per millorar el manteniment de les instal·lacions i la seguretat. La fita és que, el 2022, els sensors detectin aglomeracions a les andanes o informin de comportaments incívics.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top