Publicitat
Ciutat

Alguns pares, “trasbalsats” per l’allargament de les vacances escolars de Nadal

Entrada d'alumnes a l'escola Joanot Alisanda / VICTÒRIA ROVIRA

El retorn a l’escola dels nens es retardarà. No serà el divendres 8 de gener, tal com estava previst, sinó el dia 11, dilluns. Salut ho ha recomanat perquè hi hagi “més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l’escola”. A les famílies els ha enganxat per sorpresa.

“Em trasbalsa una mica”

L’Olga, mare de la Vinyet i el Guiu, per exemple, ja tenia agafades les vacances i, tal com assenyala, “el 7 i el 8, justament, no en tinc”. “Em trasbalsa una mica. Però vaja, ho intentarem lligar”, diu.

L’Olga, mare de la Vinyet i el Guiu ja tenia agafades les vacances / D.S.

Encara que la mesura l’afecti, reconeix que “sanitàriament, està ben pensada”. I també pensa en la Vinyet i el Guiu: “De totes maneres, penso que és positiu per als nens. Tindran més temps per estar a casa, per jugar i per gaudir de les joguines”, reflexiona.

“Un dia més que queda al sarró per als nens, i el gaudirem”

El David treballa en el món de l’educació i, probablement per això, creu que “tot el que sigui assegurar que la tornada a l’escola sigui el màxim de segura possible està bé”. La seva feina, a més, li permetrà passar el dia de festa escolar que ha decretat la Generalitat –divendres 8 de gener– amb la família: “El canvi no ens desquadra gaire i, en principi, no serà un problema per organitzar-nos”, s’alegra. “Un dia més que queda al sarró per als nens, i el gaudirem”, diu mentre passeja per la Fira de Santa Llúcia de Sabadell.

El David i l’Aniol / D.S.

“Potser s’hauria d’haver previst abans”

La Txell ha tingut sort i podrà passar un dia més de vacances amb l’Ona i el Nil, els seus fills. “En el meu cas, aquest canvi no em comporta res, perquè jo tenia vacances fins al dia 11 de gener”, celebra. A més, sobre la decisió de prorrogar el retorn a l’escola dels més petits, creu que és bona idea: “Realment, em sembla molt bé. Crec que és una bona idea i serà efectiu”. Tanmateix, la Txell se solidaritza amb els pares que no han tingut tanta sort: “Veig casos d’altres famílies a qui no els va tan bé, perquè estan buscant desesperadament cangurs, casals i el que puguin per a aquest dia. Potser s’hauria d’haver previst abans”.

Txell, Ona i Nil / D.S.

Publicitat
Comentaris
To Top