Publicitat
Ciutat

FGC inaugura dilluns el pàrquing de plaça d'Espanya

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posarà en servei el proper dilluns 21 de desembre, el nou aparcament d’intercanvi modal a l’estació de Sabadell Nord. El nou park&ride és un punt d’intercanvi modal perquè dona accés directe a la línia S2 d’FGC que travessa Sabadell, la línia R4 de Rodalies de Catalunya i diverses línies de TUS. L’estació de Sabadell Nord va tenir l’any 2019 682.560 viatges, la segona amb més passatge de les cinc que hi ha al municipi.

També en podran fer ús els veïns de la zona. Un centenar de places del nou pàrquing, situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, serà de pupil·latge. Des del 14 de desembre el veïnat pot sol·licitar el lloguer d’una plaça del nou park&ride, que s’abonarà mensualment. “És una bona notícia per a tots, aquesta zona té una forta pressió de vehicles i l’aparcament és un problema estructural”, sosté Antonio Recio, president de l’associació de veïns de Torreguitart.

Visita a l'aparcament soterrat d'FGC de plaça d'Espanya / VICTÒRIA ROVIRA

Les places restants es destinaran al servei de park&ride. Sabadell, juntament amb Terrassa, es tracta de la primera ciutat de la xarxa d’FGC on la companyia ferroviària ha construït aquest espai amb l’objectiu de fomentar l’aparcament de cotxes a la vora de les estacions per fomentar el desplaçament intermodal i reduir l’entrada de vehicles a Barcelona.

Publicitat

Els preus

L’aparcament disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places, 307 de les quals per a cotxes, 33 per a motos i 11 per a persones de mobilitat reduïda. També està dotat amb carregadors per a vehicles elèctrics i un espai per guardar bicicletes de forma segura. A més, comptarà amb càmeres de circuit intern i control d’accessos i amb un servei de vigilància i atenció.

Els preus de les places, acordats amb Ajuntament de Sabadell i ATM seran d'1,5 euros al dia per als usuaris del transport públic; el lloguer o pupil·latge d’una plaça serà de 50 euros al mes. Per als vehicles en rotació, la tarifa serà de 0,034 euros el minut. Aquests preus quedaran vigents aquest 2020 i durant tot el 2021. L'abonament mensual de motocicletes és de 20 euros i el de bicicletes, de 5 euros.

Una app per consultar-ho

FGC té previst oferir, a més, la possibilitat de consultar les places disponibles a través del web i l’app d’FGC. Aquesta nova funcionalitat activarà aquest pròxim diumenge 20 de desembre  i estarà disponible per al nou park&ride de Sabadell.

FGC ofereix cent places del nou aparcament de plaça d'Espanya

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top